Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 86 defa okundu.

Erdoğan şaşırttı HERŞEY DEĞİŞEBİLİR

“…ortada, henüz biten bir yargı süreciyle gelen bir YASAK da yok ! Daha bu karar, önce istinafa ardından da Yargıtay’a gidecek ! Eğer mahkemenin verdiği kararın EKSİĞİ varsa, HATASI varsa, zaten oradan da GEREKLİ düzenleme yapılır…”

Siyasi rakipleri noktasında ne kadar SERT söylemlerle ilerlediğini bilmesek, Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen HAPİS cezasına ve siyasi YASAK kararına üzüldüğünü düşüneceğim ama…

Yok, durum bu değil !

Geçen gün, “Erdoğan’ın Mardin’deki cümlelerine dikkatle bakmak gerek” diyen Amerikalı bir Gazeteci dostumla bunu konuşup tartışırken, söylediklerinde durdum…

Dediği mi ?

-

Türkiye’nin son 20 yılına damgasını vuran Erdoğan, aslında hemen her şeye imzasını da atan liderliği noktasındaki en büyük sarsıntıyı, 2023 seçimleri öncesinde yaşıyor !

Ekonomi kötü !

Dış Politika sıkıntılı !

İç siyaset meydanı sorunlu !

Suriyeliler meselesi kördüğüm !

Sokaktaki vatandaşın bütçesi iflasta !

Ankara’nın kendi bütçesi de…

Seçim olmasaydı, EYT çözülür müydü ?

Seçim olmasaydı, Esad’ın Şam’ı ile görüşülür müydü ?

Seçim olmasaydı, Asgari Ücret bu kadar gündem olur muydu ?

Cevap, HAYIR !

Dediğim gibi, bu seçim, Erdoğan’ın AKP’si için DURMAK YOK YOLA DEVAM değil, YOL BİTTİ durumu ! Karşısındaki blok, hiç olmadığı kadar güçlü, ki bizler, CHP’nin daha önceki seçimler döneminde de inanılmaz mali çözümlerle vatandaşın karşısına çıktığını biliyoruz, ama bugün dinamikler çok farklı !

Ekrem İmamoğlu davası ise bu dinamikleri, seçmeni UYANDIRMA noktasında inanılmaz bir misyon üstlendi ve bu misyonu da YARGI, Türkiye muhalefetine altın tepside verdi, ki Erdoğan da bunun ne kadar farkında olduğunu, MARDİN cümleleri ile ortaya koydu !

Bence,

…tabi Türk Yargısı ne kadar BAĞIMSIZ ve ne kadar ÖZGÜR bilinmez, ama bu ifadelerin alt metninde, İmamoğlu sürecinin yargısal aşamasının bazı sürprizlere gebe olduğunu da ortaya koyuyor ! Muhalefet cephesine verilen bu avantajın geri alınması mesajını da içeriyor !

Zira Erdoğan, siyasi rakiplerine bu anlamda üzülecek ve hatta aldıkları cezalar noktasında iyimser yorumlar yapacak biri değil ! Çünkü bugüne kadar ki politik mücadelesi, ortaya koyduğu söylemler hep çok sert oldu ! Hatta bunu son GEZİ eylemlerine katılanlara SÜRTÜK demesinde de görüyoruz ! 

-

Haklısınız,

…ben de farklı düşünmüyorum !

Erdoğan, yargının verdiği son kararın yarattığı sokak hareketlenmesinden de kimilerinin UYANIŞ diye nitelendirdiği İLGİDEN de oldukça rahatsız, ki son ifadeleri de bunun karşılığı ! Şu an herkesin bir şekilde gündeminde yer alan, “İmamoğlu kararı, muhalefete dönük bir CEZA MI yoksa, seçimleri kazanmasını sağlayacak bir FIRSAT MI?” sorusunun sebebi de bu !

Evet…

Eldeki tablo bu !

Aslında şimdilik bu !

Şimdilik diyorum,

…zira Erdoğan’ın, Ankara ve Şam’ı yan yana getirme telaşına ESAD ile tokalaşma sahnesini ekleme isteği de seçim sürecine eklenir ve şehirlerdeki Suriyeli kalabalığı için konuşulan sorunlara da bu şekilde bir NOKTA konursa, sanırım, dinamikler her iki ittifak bağlamında daha farklı bir düzeye gelebilir !

O yüzden,

…2023 seçimlerinin olası sonuçları için konuşmak için çok ERKEN !

Ben mi ?

Bilmiyorum !

Ankara siyasetinin çok bilinmeyenli denklemi içinde, bence hiç kimse Türkiye’de yarın NE olabileceğini bilmiyor ! Çok konuşuyoruz, haklısınız ! Ama bu da OLASILIKLARIMIZIN kalabalığından ! Gerçeğimizin azlığından !