Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 197 defa okundu.

Enkazın Altından… ELDEKİ O TEK OY’A!

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde NE olur, NASIL bir Meclis tablosu ortaya çıkar, Partili Cumhurbaşkanı’nın parlamenter demokraside yarattığı deprem sona erer mi bilinmez ama…

14 Mayıs’ın iktidar savaşı,

…Twitter üzerinde BOT hesaplar üzerinden de tüm çıplaklığıyla sürüyor !

Bilmeyenler için biraz açalım mı ?

Bu tür hesapları yöneten kesimlerin öncelikli misyonu, HASHTAG denen etiketler arasında belirlenen birinin sosyal medyada öne çıkmasını sağlamak ! İkinci misyonu, sosyal medyada popüler siyasi anketlere oy vermek ! 

Tabi bir de konunun rakipler kısmı var… 

Haklısınız, Twitter'da bot hesaplar bu konuda da üstlendiği görevi fazlasıyla yerine getiriyor ! 

Yaptığı mı ?

Hedef gösterilen kullanıcıyı görünürlükten düşürmek için onu spamlemek !

Peki, seçim sandıklarının sosyal medyası bu haldeyken, hala enkazın altında can arayan, umut arayan, geleceklerini toparlamaya çalışan, yarını onlar için omuzlayacakların arayışında olan deprem kentlerinde durum ne sahi ?

Buna, Hatay’dan bir arkadaşım, bir depremzede cevap versin… 

Hatay'a Bakan gelmiş !

İftar çadırında yemek kuyruğuna girip, depremzedelerle iftarını yapmış !

Ben diyorum ki…

Bir hafta o çadırlarda kalsın ! Ortak banyo ve tuvalet kuyruğu da beklesin ! Sadece o değil ! Ankara yolunu düşünen her aday, her milletvekili, gelsin ve bizimle ortak bir hafta geçirsin ! Kaldırılan enkazların başında bekleyen insanlarla aynı havayı solusun ! 

Ama sıradan bir çadırda da kalsın ! 

Kim ne kadar dayanıyor görelim !

Gece gündüz olan sarsıntılar onları da titretsin ! Korkan çocukların arasında dimdik durmaya çalışan anne babaları görsün ! Yakınlarını toprağın altına koyan, enkazlar kalkmasına rağmen hala bulamayan vatandaşların çaresiz bakışlarına ortak olsun !

-Evet…

Depremin kurtulanları yorgun, ama yorgun oldukları kadar da öfkeli !

Yıkılan hastanelerinin iş göremez skandal haline ve buna dair deprem öncesi verilmiş resmi kurumsal raporlara rağmen, yaşanan sorunların listelere sığmaz kalabalığına rağmen, siyaset sevdası yüzünden onları bırakıp giden Valilerini sorguluyorlar, aynı yolu izleyen İl Sağlık Müdürünü soruyorlar ! Asıl şimdi onlarla olması gerekenlerin hangi yüzle aday adayı olmak için hareketlendiklerini merak ediyorlar ! Onların bu çıkışına DUR demesi gerekenlerin ONAY verdikleri bu adımı ise anlamaya çalışıyorlar !

Dediklerine göre,

…AKP’nin, mevcut Bakanların büyükşehirlerden Milletvekili adayı gösterilmesi kapsamında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ya da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Hatay’dan aday olması bekleniyor ! 

Merak ediyorum…

NE anlatacaklar ?

NASIL anlatacaklar ?

Bahanelerini nasıl sıralayacaklar ?

Bundan sonrasının çerçevesine nasıl bir resim ekleyecekler ?

En çok da,

…enkazını toparlayamamış, kayıplarını hala bulamamış, yıkılmış, çökmüş, yüzbinleri göç etmiş, geride kalanları olan bitenden artık YETER demişlere, “ASIL ŞİMDİ ÇALIŞMASI GEREKEN, HİZMET ETMESİ GEREKEN VALİNİZİ PARTİMİZDEN ADAY YAPIYORUZ, O YUZDEN ŞEHRİNİZİ TERK ETTİ” kısmını nasıl toparlayacaklar ?

Benim de bir tek OY’um var…

Hakkını helal etmeyen bir OY’um var…

Yorgun olduğu kadar öfkesi de dinmeyen bir OY’um var…

O yüzden iyi düşünün !

Gelip de ben gibilerden OY isteyecekler, çok iyi düşünün !