Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 461 defa okundu.

Elimde Bir BELGE Var… Hem Ankara Hem Hatay Için!

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün Hatay Valiliği üzerinden İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği bir yazı var !

Tarihler, 2021’i gösteriyor !

Konu, DEPREM güçlendirmesi !

Bunun için de ödenek gönderilmesi !

Anlaşılan o ki, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binalarını, güncellenen DEPREM YÖNETMELİĞİ uyarınca, depreme karşı güçlendirme ihtiyacı doğmuş ! Bunun için de ÖDENEK talep edilmiş ! Bu yazı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından incelenmiş ve ÖDENEK verilmesi kararı için Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne iletilmiş !

Korkutucu olan kısım tam da burada başlıyor…

Çünkü verilen cevap, bugünün felaketine işaret ediyor…

Nasıl mı ?

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü “ELDEKİ BU” derken, 6 Şubat depremlerinde NİYE BU KADAR ÖLDÜK hikâyesine bakın nasıl işaret etmiş: 

“Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün yazımız ekinde gönderilen ilgili (c) sayılı cevabi yazılarında, daha önce yapılan DEPREM TAHKİK raporlarında, BÜTÜN BLOKLARIN YETERSİZ çıktığı, bu nedenle de yeni bir tahkik çalışmasına GEREK OLMADIĞI bildirilmiştir…  

Anlayacağınız,

…denilen çok NET !

Yapılan uyarı çok NET !

Daha mı açık konuşalım !!! ???

Binaların güçlendirilmesine GEREK YOK, çünkü eldeki bina GÜÇLENDİRİLECEK NİTELİKTE DEĞİL !

Zaten bu yüzden UYARI da ilk elden verilmiş,

…Hatay Valiliği’ne de !

…Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne de !

Depremden hemen sonra makam koltuklarını SİYASİ ikballeri uğruna terk eden, geride de enkaz içinde koca bir şehir ve binlerce ölü bırakan iki kurumun başında duran isimlere o UYARI, bakın, RESMİ KURUMSAL kelimelerle nasıl aktarılmış:

“Müdürlüğünüzce yapılacak değerlendirmenin BU KAPSAMDA yapılarak, iş ve işlemlerin, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNDA yürütülmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ederim…”

Bu BELGE’nin altındaki imza, Bakan adına, Genel Müdür Yardımcısı Av. Erol Gökdöl’e ait !

Şimdi soralım !!!

Hem dönemin Hatay Valisi Rahmi Doğan’a hem de aynı dönemin Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’a !

BLOKLAR YETERSİZ denilerek ÖDENEĞİ REDDEDİLEN binalar için NE YAPMADINIZ ya da NE YAPTINIZ ? İş ve işlemleri bu doğrultuda yürütmeniz istendiğinde, ÖNLEM olarak hangi adımları attınız ya da atmadınız ? Hizmet dışı kalması gerekirken, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve altında 8’i personel /64’ü hasta, 72 insanın ölümüne neden olan eski devlet hastanesi için NİYE SESSİZ kaldınız ? Eldeki BELGE açık açık ÖNLEM ALIN yoksa… derken, sizler bu cümlenin devamına NE eklediniz ? Olası bir depreme yönelik hazırlıklar için talep ettiğiniz ÖDENEĞİ alamadığınız ve DEPREME DAYANIKLI DEĞİL denilen binaları hem personele hem de hastalara açık tutarak risk aldığınız bu kadar netken, neden eldeki tablonun finaline TEK BİR ÖZÜR BİLE iliştirmediniz ?

Bir insan olarak, bir depremzede olarak, bir gazeteci olarak soruyorum, hem Hatay Valisi Rahmi Doğan’a hem de dönemin Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’a !

Vicdanen rahat mısınız ?

Geridekilere bakıp da hayata devam edebiliyor musunuz ?

Yüzde 99’u Müslüman denilen ve bununla da gurur duyulan bir memlekette vicdanları yaralayan bu tabloyu, yüzde 40’lık inanç seviyesi DİNSİZLİK seviyesindeki Japonya’da yaşamış olsaydık, sahi kaç siyasetçi istifa ederdi ? Peki, bu iki isim, deprem kentlerini bu kadar rahat terk edebilir miydi ? Sorumluluğu altındaki şehrin hastaneleri yerle bir olmuşken, binlerce ölü ve yaralı yardım beklerken “BEN GİDİYORUM” diyen birine bir başka hastanenin sorumluluğu verilir miydi ? Kentin en yüksek mülki amiriyken, SİYASİ İKBAL uğruna makamını bırakana, devlet, maaş vermeye devam eder miydi ? Bu iki isim, görev yaptığı yerlerde HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ gibi hayatlarına devam edebilir miydi ?

Bugün, BELGELİ konuşalım istedim…

BELGE’ye rağmen yaşadıklarımızı en çok da !

Ama en çok da UTANALIM istedim, arınamadığımız kirimizden UTANALIM istedim !