Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 402 defa okundu.

Dün, Hoca Efendi Için… Bugün Tarikatlar Için…

Bugün, iki ayrı tarihte duralım…

Konuşanlar, bu ülkenin Bakanları…

Ankara’dan ülkeyi ve bizi yönetenler…

Güvenliğimizi sağladıklarını söyleyenler…

Önce, 2011 senesindeyiz…

TBMM Genel Kurulu Salonu’nda…

Konuşan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ…

Ve işte o kelimeler…

“Fethullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği DEĞERLİ bir kıymettir... Seversiniz, sevmezsiniz, ama DEĞERLİ bir insandır, BİLGE bir insandır… Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için HİZMETİNİ yapıyor ! Her şeyi de AÇIK ! Devletin DENETİMİ / GÖZETİMİ altında, AÇIK ! Her şeyi göz önünde yapılan hizmetlere baktığınız zaman, siz, bunlar hakkında her hangi bir savcının iddiası / mahkumiyet kararı olmayan biri hakkında ÇETE diye itham ederseniz, O’na karşı BÜYÜK HAKSIZLIK yaparsınız ! Kendi de burada yok…”

Düşünün ki, bugün PİŞMANIM / KANDIRILDIK diyen bir eski Bakan, ülkenin yargı sisteminin başında oturduğu bir dönemde, dini bir yapılanmanın o dönemki HOCA EFENDİSİ için bir AVUKAT edasıyla böylesi bir savunmayı çekinmeden, tereddüt bile etmeden yapabilmiş ! Sanırım Erdoğan da o yüzden boşuna dememiş… Hani ‘NE İSTEDİLER DE VERMEDİK’ diye !

Onlar, bir cemaat liderine NE İSTEDİYSE VERDİKLERİ bir dönemde, rahmetli Kamer Genç, aynı TBMM çatısı altında bakın ne güzel söylemiş…

“Fethullah Gülen, KİMDİR bu arkadaşımız ? NE yapmak istiyor ? Türkiye'deki sermayesi NEREDEN geliyor ? Acaba Türkiye'deki rejimdeki rolü NEDİR ? Bunları bir ARAŞTIRALIM... NİYE çekiniyorsunuz ? Bunun en büyük zararını SİZ çekeceksiniz... Ben çekmem... Benim zaten düşüncelerim belli… ARAŞTIRALIM ! Türkiye için çok büyük bir TEHLİKE…”

Haklısınız,

…hepimiz gördük o TEHLİKE deneni, ama PİŞMANIZ / KANDIRILDIK diyenleri de !

Peki, siz GÜVENİN dediğiniz için GÜVENENLERE ne oldu bu ülkede ?

Siz, önünde ceket iliklediğiniz için onlara yönelen milyonlara ne oldu bu ülkede ?

Siz, BU HASRETLİK BİTSİN çağrıları yaparken, kandırılanlara ne oldu ?

Çok şey oldu…

Hayatları sona erdi…

Tüm birikimleri sıfırlandı…

Soruşturmalara uğradılar tek tek…

Sorgu odalarında sorgulandılar hain diye…

Oysaki ONA GÜVENİN denmişti, güvenin !

Bugün, dünün NE İSTENSE VERİLENİ değil, ama başka başka cemaatler / tarikatlar devrede ! Dün o savunmanın ev sahipliğini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaparken, bugün devrede olan isim, çocuklarımızı / gençlerimizi / geleceğimizi emanet ettiğimiz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin !

Söylediği mi ?

“Şu anda, 2023 yılı itibariyle geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var... Bu protokollerden 1167 tanesi resmi kurumlarla. 550 tanesi STK'larla… 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a, bir sürü STK'yla… Bunların içinde, sizin TARİKAT-CEMAAT dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla, toplasanız 10 tane protokolümüz vardır... Ve ben, bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum... Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz... Çünkü onlar, çocukların dağa çıkmasını engelliyor... Onlardan, siz bunun için rahatsızsınız... Protokol yaptığımız bu sivil toplum örgütleri, sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için ÇATLIYORSUNUZ…”

Bir dönem bizlerin CEMAAT dediği, ama onların HOCA EFENDİ diye savundukları adam için de benzer kavgaları yapmadık mı ? Bakan’ın, “…sizin TARİKAT-CEMAAT dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılar” diye savunduğu da bu sohbetin bir benzeri değil mi ?

Sahi, başımıza daha ne gelmeli ki, akıllanalım ?

Merak ediyorum, 

…daha kaç kere KANDIRILACAKSINIZ 

…daha kaç kere PİŞMAN olacaksınız ?