Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 195 defa okundu.

Değişim Manifestosu… İmamoğlu’nun Yolculuğu!

CHP’de 14-28 Mayıs’ın ardından çekilen kılıçların kimlerin sırtına saplanacağı henüz netleşmedi ama… Herkesin bir şekilde bir diğerini HAİN ilan ettiği bir dönemi yaşıyoruz !

Kimine göre en büyük hainse, şu sıralar, Ekrem İmamoğlu !

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir yazıda, “Demokratik lider, beklentilerin gerisinde kaldığında görevi bırakmayı bilir” diyen İmamoğlu liderliğindeki kalabalık bir ekibin, seçim sonrası ısrarla gündeme taşıdıkları DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM adına bir MANİFESTO yayınlama hazırlığında olduklarını biliyoruz… 

Haklısınız…

Bu MANİFESTO, Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı olacak !

KOLTUĞU BIRAK denecek !

BAŞARISIZSIN diye de eklenecek !

Peki,

…LİDER KİM OLACAK sorusuna CEVAP ne olacak ?

Aslında, MANİFESTO denende bu açık açık belirtilmeyecek belki ama, ismin, öyle ya da böyle Ekrem İmamoğlu olacağı konusunda herkes hem fikir ! Yine de böylesi bir ilan etme durumunun, 16 Eylül'de başlayacak il kongrelerine kadar sesli dile getirilmesini kimse beklemiyor ! Tamam da İmamoğlu, CHP için gerçekten de hazır mı ? İstanbul’da bile henüz YAPTIM ya da BAŞARDIM diyebileceği çok bir şeyleri yokken, parti liderliği noktasında HAZIRIM demesine inanmak kolay mı ? 

Sizi bilmem ama, bence hazır DEĞİL !

Aslında parti içinde de bunu söyleyenler oldukça fazla !

Madem DEĞİL diyenlerimiz bu kadar çok, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na karşı parti içinde başlattığı isyanda onunla beraber yürüyenler nasıl oluyor da bu kadar kalabalık olabiliyor ? Hatta bu kalabalık içinde, CHP'nin eski genel başkanları Altan Öymen ile Hikmet Çetin ve eski Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın gibi önemli isimler olabiliyor, DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM denene OLMALI diyebiliyor !

Aslında konu, DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM değil, ama Ekrem İmamoğlu’nun, kendisini bu DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM’ün anahtarı olarak sunması, BEN YOKSAM O KAPI AÇILMAZ demesi ! 

“Bu çıkışın CHP’ye maliyeti, İstanbul’un kaybı olabilir” noktasında hemfikirim !

Buna Hatay’dan örnek vereyim mi ?

Hani depremin yıktığı kentten !

Valisi ve İl Sağlık Müdürü, 14-28 Mayıs seçim sürecinde, siyaset sevdaları yüzünden, yıkılan ve yorgun düşen kenti terk edip Milletvekili aday adayı olduklarında, geride bıraktıkları insanlarda çok ciddi bir hayal kırıklığı, hatta travma yaşattı ! Onlara dair güveni yerle bir etti ! Kent yöneticilerine yönelik umutları sıfırladı ! Bugün, her ikisi de hem insani hem idareci kimlikleri noktasında biriktirdikleri her şeyi Hatay insanı bağlamında bitirdi !

İmamoğlu’nun, İstanbul’da yapılacak bu kadar çok şey varken Ankara yoluna düşmesi de benzer bir duygusal tartışma yaratacaktır, kent insanında ! DAHA NE YAPTI Kİ diye başlayacak cümlelere eklenecek soru işaretlerini ise arttıracaktır ! Mayıs seçimlerinde yaşanan yenilginin belli bir kesimde yılgınlık ve öfkeye neden olduğu bu kadar aşikarken, partinin liderlik koltuğu için belediye başkanlığı koltuğunun terk edilmesi de bu yılgınlık ve öfkeye yenilerini ekleyecektir !

Tabi bir başka senaryo da olası…

Kurultayda genel başkanlığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde, Ekrem İmamoğlu'nun nasıl bir yol izleyeceğine dair sorunun yanıtı var mı her hangi birimizde ? Aslında bu soruya İmamoğlu’nun da bir cevap verebileceğini sanmıyorum !

Çünkü İmamoğlu, böylesi bir soruyu gündemine dahi almıyor !

Kılıçdaroğlu’na karşı kaybedebileceğini ise asla düşünmüyor !

AKP mi ?

Bence,

…yerel seçimler için strateji ve aday belirlemek için adımlar atmaya başlayan AKP’li kurmaylar için CHP’nin bu hiç bitmeyen KAYNAYAN KAZAN fotoğrafı, YEME DE YANINDA YAT hali ! Seçimden önce verilen onca BABA OĞUL eksenli AİLE FOTOĞRAFININ ise koca bir DÜZMECE olduğunun karşılığı !

Evet…

Ankara çok karışık !

Ama her karışıklık da başka bir düzeni doğurmak için sancı çekermiş !