Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 666 defa okundu.

CHP'li Ali Mahir Başarır... RAHATSIZIM Demiş...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, bir konuşmasında söylediği, “Biz, geçmişimizde siyasi cinayetlere tanık olduk, ama mertçeydi ! Onun için de hiçbirimiz korkmadık” sözlerine ilişkin karanlığımızı nasıl aydınlatırız, o karanlığa sinen gölgelerden Ankara'yı nasıl temizleriz bilmiyorum ama,

...Sezen Aksu'nun "MASUM DEĞİLİZ HİÇ BİRİMİZ" şarkızı gibi halimiz !

Son tartışma, bu defa TBMM'de, HÜDAPAR ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır arasında yaşanmış, bazı cinayetleri MERTÇE kabul eden zihniyetin gölgesinde... Bir taraf, Ali Gaffar Okan'ın ölümünü ve bu ölümde Hizbullah terör örgütünün payını gündeme taşımış, diğer tarafsa 2012 yılında kurulan partileriyle ilişkilendirilmek istenenleri reddettiğini !

Anlayacağınız, kıyak emekliliğin merkezi haline gelmiş Ankara'nın TBMM'si, hiç bitmeyen kavgalı günlerinden birini daha yaşamış !

Ben mi ?

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın HÜDAPAR'a yönelttiği, "Benim kızgınlığım, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sizi parlamentoya taşıması ! Ne işiniz var bu parlamentoda" sorudayım !

Açıkçası,

...hani madem konumuz PARLAMENTOYA TAŞINANLAR konusu, o zaman ben de size haklı olarak bir soru sorayım mı, Sevgili Ali Mahir Başarır ?

O çok eleştirdiğiniz AKP'nin, bir o kadar eleştirdiğiniz dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölgeden TBMM'ye taşımanızdaki GAYRET ve İSTEK ne adınaydı, çok merak ediyorum !

O çok eleştirdiğiniz AKP'nin, bir o kadar eleştirdiğiniz dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölgeden TBMM'ye taşımanızdaki PAZARLIK maddelerini ve KAZAN-KAZAN dengesinin kayıplarını da !

O çok eleştirdiğiniz AKP'nin, bir o kadar eleştirdiğiniz dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölgeden TBMM'ye taşımanızdaki nedenlerin, sizlerin bu konudaki duruşuna verdiği zararın ne kadar farkında olduğunuzu da !

O çok eleştirdiğiniz AKP'nin, bir o kadar eleştirdiğiniz dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölgeden TBMM'ye taşımanızdaki siyasi tercihin, bugün HÜDAPAR için dile getirdiğiniz o, "Benim kızgınlığım, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sizi parlamentoya taşıması" tespitinden ne kadar farklı olduğunu da !

Bugün hala tartışması süren "çözüm sürecinde" Adalet Bakanı olarak görev yapan, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'i TBMM'ye taşıyarak, CHP hanesine yazdırdığınız GELİR hanesini, yoruma ısrarla kapattığınız GİDER hanesi ile beraber bizlerle paylaşır mısınız, bakın en çok da bunu !

Anlayacağınız,

..."Benim kızgınlığım, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sizi parlamentoya taşıması ! Ne işiniz var bu parlamentoda" sorusunu sorabilmeniz için, sizlerin de partisel hesap ve çıkarlarınız için TBMM'ye taşıdığınız Sadullah Ergin için bir şeyler söylemeniz gerekiyor !

Hepsinden de ilginç olan şey, Balyoz ve Ergenekon kumpasları döneminde Adalet Bakanı olan birinin adaylık sürecine ilişkin konuşan, dönemin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Sadullah Ergin, başka partinin adayı, onların iç işleri karışamayız" deyişiydi ! Hani sanırsınız, Sadullah Ergin, kendi ya da partisi DEVA'nın katkılarıyla TBMM'ye taşınıyor ! Tamam, madem bu durum CHP'yi dediğiniz gibi ilgilendirmiyordu, ne işi vardı, o çok eleştirdiğiniz ismin CHP listesinde ?

Anlaşılan o ki, o çok eleştirdiğiniz geçmişi de tartışmalarını da CHP adına temizlemişsiniz !

Ama siz de haklısınız !

Dedik ya, şarkıdaki gibiyiz !

MASUM DEĞİLİZ, hem de HİÇ BİRİMİZ !