Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1165 defa okundu.

Candan Erçetin Söylemişti… Şimdi De Destici Ve Erdoğan…

:)

Yok, şarkı söylemediler !

Ama melodisi çok tanıdık !

Şarkılarının ismi mi ?

Ortak !

HABERİMİZ YOK, diyor her ikisi de !

Hani Candan Erçetin demiş ya şarkısında, “BEN DEĞİL, KEDİ” diye,

Ben özlemedim ki seni

Kedi özledi

Çağır onu gelsin diye

Bana kedi söyledi

…onların hikayesi de aynı !

Önce, 2007’den bu yana siyasetin içinde olan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kendi twitter hesabı üzerinden 17 Ağustos’ta yaptığı bir paylaşımla başlayalım mı ?

Hani,

… “Aşağıdaki haber DOĞRU İSE acilen ve mutlaka,  gelir dağılımını düzenleyici adımlar atılmalı ! Yok değilse, açıklama yapılmalı ! Bir de vergiler de aynı oranda mı toplanıyor, bu da açıklanmalı” demiş ya !

Bunu da, 

… “Credit Suisse raporuna göre, Türkiye’de en zengin yüzde 5’in serveti, kalan yüzde 95’in toplamından fazla ! Türkiye’de nüfusun en zengin yüzde 1’inin aldığı  pay yüzde 39.5 ! Bu oran, nüfusun yüzde 90’lık kesimi için sadece yüzde 30.2 ! Nüfusun en zengin yüzde 5’lik kesimi toplam servetten yüzde 59.2 pay alırken, nüfusun yüzde 95’lik kesiminin aldığı pay sadece yüzde 40.8” ifadesine dair yapmış !

Yani, ŞAŞIRMIŞ !

ALLAH ALLAH demiş !

GELİR DAĞILIMI NE KADAR DA BOZUK demiş !

ÜLKE MEĞERSE NE KADAR DA YOKSULMUŞ diye en çok da !

Haklı ama, kızmayalım kendisine !

Milletvekili maaşı, e bir de vekil emekli maaşı da varsa, bu ülke şartlarında en az 140 bin TL’yi her ay cebine koyuyor, Sayın Destici ! Türkiye’nin, menüsü en zengin, ama en ucuz lokantasında (Meclis) da her gün yemek yiyor ! Kendilerine özel sağlık imkanları ve ulaşım avantajları da cabası !

Tüm bu ÜST DÜZEY İMKAN kalabalığı içinde, ülkede YOKSULLUK ve AÇLIK sınırı altında yaşayanları fark etmemesi çooooooook doğal !

Kızmayalım kendisine !

Kendimize kızalım !

Halkın meclisine bu ülkeden habersizleri doldurduğumuz için…

Sıra, Erdoğan da !

O da açıklama yapmış, hani emeklilere yapılan o KOCA yüzde 25’lik KÖK ZAM konusunda ! Ama bunu dile getirirken de aynı Mustafa Destici gibi “HADİ YA” der gibi konuşmuş !

Bence, kendisi devam etsin…

“Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, yetkili sendikalarla sürdürüyor… Bu ay sonuna kadar da devam edecek… Nitekim açıklamalar da Bakanım tarafından yapıldı… Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor… Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi OLACAK BİR ŞEY DEĞİL ! Onları da inşallah memnun edecek adımlar atacağız…”

:)

Destici’nin ÜLKEDEKİ YOKSULLUĞA şaşırmasına ya da Erdoğan’ın, her şeyi kontrol ettiği bir sistemde ONLARA ZAM GELMEMİŞ Mİ der gibi duruma bakakalışına diyecek SÖZ bulamıyorum !

Gülüyorum !

Acı acı gülüyorum !

Bir tanesi, bu ülkede bir siyasi partinin Genel Başkanı, diğeri de aynı pozisyonda, ama aynı zamanda Cumhurbaşkanı ! Her ikisinin de şaşırma hakkının olmadığı bugünkü halimizin asıl sorumluları olduğu gerçeğinde dururken, tek bir şey diyorum, ki bu da 6 Şubat depremlerinden bu yana değişmedi bende…

Bir vatandaş, bir gazeteci ve bir emekli olarak, hakkımı size helal etmiyorum…

Haram olsun…