Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 704 defa okundu.

Bloklanmışız ! Bu Bizi Durdurur Mu?

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşen AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, Hatay AK Parti teşkilatı olarak hep bir aradayız. Türkiye Yüzyılı için ülkemize ve milletimize aşkla hizmet etmeye devam!” diye bir twit atmış, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay’ın AKP kadrosunun önemli isimlerini de fotoğraf karesi içine almış ! Aynı kareye bakarken, Kahramanmaraş depreminin en fazla yıktığı kent olan Hatay için sık sık konuşan AKP Hatay Vekili Hüseyin Yayman’ın, “Bu deprem, Hatay Depremi olarak ifade edilmeli” şeklindeki önerisini hatırladım !

Dedim ki ben de o twitter mesajının altına;

“Keşke, o salonda, Hatay DEPREMİNDEN SAĞ ÇIKANLAR diye bir pankart açsaydınız ! Hatta HAKKIM HARAM OLSUN diyenlerin memleketinden geldik diye de ekleseydiniz ! Kış gelirken, hala kışa hazırlıksız konteynerlerde yarın ne olacağının çaresizliğini de unutmasaymışsınız…”

Haksız mıyım ?

Madem konu BU DEPREM HATAY DEPREMİ DİYE ANILSIN noktasına kadar geldi, yaşadığımız yıkımın ağırlığı noktasında, o zaman bu tepkinizi en olması gereken yerde, bizleri KADER PLANININ parçası ilan edenlerin kalbinde göstereceksiniz !

Korkmadan…

Çekinmeden…

Tereddüt etmeden…

NE KAYBEDERİM demeden…

Sizden beklendiği gibi, diyeceğim ama !

Haklısınız siz de !

Sloganlarla gerçekler aynı olmuyor !

Orada bu pankartı açmak, cesaretten fazlasına ihtiyaç duyuyor !

Bu mesajımın ardından, Sayın Tosyalı beni bloklamış, twitter mesajlarını bir daha okuyamayayım diye ! Aslında kendisini daha önce de “Yardımın da ibadetin de reklamı olmaz” diyerek eleştirmiştim, camide namaz kılarken çekilmiş fotoğraf karelerini sosyal medyasına koyduğu için !

1999’dan bu yana twitter kullanan biri olarak, Sedat Peker’in ardından beni bloklayan ikinci kişi oldu, Sevgili Fatih Tosyalı ! Ama daha da garip olanı, bu bloklama olayının bir süre sonra sonlandırılması ! Sanırım buna sebep de bunu açıklamış olmam ya da açıklama şeklim !

“İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kendisini eleştirdiğim için beni bloklamış! 1999'dan bu yana bir çok kişi ya da kurum eleştirisinde bulundum ama, Sedat Peker’den sonra, bu, ikinci blok yiyişim oldu! Keşke, eleştiriye bu kadar kapalı olmasak !..”

Kendisine şunu söylemek lazım aslında !

Bir gazeteci ve bir vatandaş olarak, hele ki Hatay depreminin zorunlu göç hikayesine katılmış biri olarak, eleştirilerim, ülke gündemine dair, kişilere ya da kurumlara dair değil ! İfade edilenlerse HAKARET hiç değil ! Yine de sizi eleştiri listemizden çıkarıyoruz, Sayın Tosyalı ! Gelecek seçime kadar işgal ettiğiniz o makamda, başarılar !

Haklısınız, gündem o kadar dolu ki, eldeki bu bloklamanın bizi durdurmasına izin verecek değiliz, ki hem CHP hem Türkiye İşçi Partisi bugün benzer eleştiri oklarının hedefinde olmalı, İsrail’de sivil hedeflere saldıran Hamas’a verdikleri üstü kapalı destek nedeniyle…

Takip edenler bilir,

CHP kanadından en güçlü açıklama, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi ama… Dediği de sadece, “Filistin halkının her zaman yanındayız, savaş olmasını asla istemeyiz ! Hem barışın sağlanması hem de Filistin halkının hakkının verilmesi lazım…” oldu, Hamas’ın İsrail sivil yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırmasını konu bile etmedi ! 

Yazık olan şu ki, CHP de lideri Kemal Kılıçdaroğlu da hala Hamas ve Filistin'i aynı sanıyor ! HAMAS BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR dahi diyemiyor ! 

Filistin'i ve sivilleri hiç düşünmeden şiddetin kucağına atan Hamas'ı iyi analiz edemeyen Türkiye siyasetinin bu ezber açıklamalarının bir benzeri, “Filistin halkının kurtuluş ve özgürlük mücadelesinin yanındayız” diyen Türkiye İşçi Partisi’nden geldi ! Hamas’ı, kurtuluş ve özgürlük mücadelesi olarak tanımladı, hatta “Yıllardır emperyalist güçlerin desteğini arkasına almış İsrail’in insanlık dışı saldırılarına direnen Filistin halkının mücadelesini destekliyoruz” diye de ekledi !

İsrail’in devlet olarak insan hakları karnesi de hep çok kötü oldu belki ama…

Türkiye siyasetinin SOL cenahına Hamas bağlamında diyecek tek sözüm var…

TERÖR, TERÖRDÜR ! 

Adresi farklı olsa da !

En azından bu konuda kıvırmasak mı !?

Düşmanımın düşmanı dostumdur hikayesine bu kadar dolanmasak mı !?