Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1016 defa okundu.

Bizlere çok Mesaj Geliyor! Peki, Size, Sayın Yayman?

Adı Kahramanmaraş ya da Hatay, kim için ne fark edecek bilmiyorum ama… Hatay’ın Ankara’ya gönderdiği Milletvekillerinden, Hüseyin Yayman, sık sık bu durumu gündeme taşıyor ! Hatay’ın bu depremde daha çok yıkıldığını, çok şeyini kaybettiğini, o yüzden depremin de bu kentle anılması gerektiğini söyleyip duruyor… Kimi zaman TBMM kürsüsünde, kimi zaman sosyal medyasında, kimi zaman da vatandaşlarla bir araya geldiği anlarda !

Diyelim ki,

…hükümet bir karar aldı ve 6 Şubat depremi HATAY DEPREMİ diye anılmaya başlandı !

Bu durumun bizlerin hayatına katacağı FARK ne olacak, merak ediyorum…

Kayıplarımızı geri getirecek mi ?

Kaybettiklerimizi toparlayacak mı ?

Biriken borçlarımızı ödeyebilecek mi ?

Anladığım kadarıyla, Yayman’ın bu konudaki sıkıntısı, durumun MANEN bu şekilde anılması da… Bu, yetmiyor ! Hayat, o MANEN denenle geçmiyor ! Depremin ardından MADDEN yaşanan kayıplar, o MANEN deneni silindir gibi ezip geçiyor !

Bir örnek ister misiniz, Sevgili Hatay Milletvekili ?

Bakın, aşağıda sizle ve herkesle paylaştığım mesaj henüz gelmiş bir arkadaşıma, o da hemen ilgili yerlere iletmiş, belki yetkililer DUYAR ve ÇÖZÜM bulur diye ! Açıkçası, benim duymasını istediğim kişi SİZSİNİZ, Sayın Yayman ! Zira konuyu ha bire HATAY DEPREMİ isimlendirmesi üzerinden götüren sizin, bu başlığı artık daha farklı bir aşamaya çekme zamanınız geldi de geçiyor bile !

Nasıl mı ?

Bakın, önce o mesaj gelsin, ardından o NASIL’ı tartışalım, olmaz mı ?

İşte, Hatay’dan gelen, depremin ardından yaşananları anlatan o mesaj…

“Merhaba,

…ben, Antakya’dan yazıyorum !

Depremde, dükkânımız ve evimiz YIKILDI… Fakat bugün ÖĞRENDİK ki, yıkılan dükkânımızın depremden bu yana birikmiş vergi borçları çıkıyor… 

YIKILMIŞ yahu, YIKILMIŞ !

8 aydan fazla süredir, yerinde yeller esiyor bu dükkanın! İşlemeyen, oturulmayan bir yerden hala ve hala VERGİ istemek, NEDİR ?

Babamın KOLU kesildi ve uzun süredir çalışamıyor… Çok zorluk çekiyoruz… Üstüne bir de bu VERGİ BORCU vs saçma sapan şeyler geliyor… 

BOĞULUYORUZ artık !

Sizden ricam, biz DUYURAMADIK !

Belki siz sesimizi YETKİLİLERE duyurursunuz…”

Evet,

…Sayın Yayman, konu DEPREM KENTİ olarak anılmak değilmiş sadece, ama depremin ardından biriken sorunları dile getirmekmiş… Birkaç saniyede yok olan bir geleceği bugün yeniden imar etmek isteyenlerin çığlığını aynı yerlerde yüksek sesle duyurmakmış ! Aradan geçen bunca süre sonra bile hala çalışamayan, üretemeyen insanların biriken borçları için, içinde olduğunuz ve her kararına onay verdiğiniz hükümete baskı yapmakmış ! Evini, işini, sağlığını kaybeden binlerin, on binlerin ruh sağlığını korumak için öncelikleri iyi belirlemekmiş ! Konu, depreme isim bulmak değilmiş, ama o ismin enkazı altından çıkamamışların sorunlarını Ankara’ya taşımakmış !

Eğer bugün hala bu mesajların kalabalığı koca bir dağ gibi birikiyorsa hayatlarımızda, Sevgili Yayman, demek ki geçen o 8-9 ayda yapıklarımız YETMEMİŞ !

O yüzden de artık o İSİM koyma telaşınızı bir kenara bırakın…

Biz, isim değil, çözüm istiyoruz !

Artık rahat bir nefes almak istiyoruz !

Evimizi, işimizi, umudumuzu geri istiyoruz !

Dilerim, anlatabildik…

Anlatma sırası şimdi sizde !