Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 108 defa okundu.

Bir Depremzede Mektubu… SORULARI ANKARA’YA !

-

Ben, bir depremzedeyim !

Evimi kaybettim ! Çalıştığım işimi de… Eşimin dükkanı vardı, elde avuçta kalan, bizi geçindiren, şimdi o da yok ! Nasıl geçineceğimizi bilmiyorum ! Eşim de sıkıntılı, bunu her gün daha fazla fark ediyorum ! Korkuyor ! Çocukları için, ailesi için çalışan bir babaydı, ama şimdi ihtiyaç sahibi bir adam oldu ! Bunu kendine yediremiyor ! Bize gelen yardımları bile o değil, ben açıyorum… Çünkü zoruna gidiyor ! 

Bir çok akrabamızı depremde kaybettik !

Arkadaşlarımızı da…

Dostlarımızı da…

Yeniden dirilmek mi bizimkisi bilmiyorum, ama bazen ÖLDÜLER VE KURTULDULAR diyorum kendi kendime ! Biliyorum, Allah canımızı bağışladı; bana, çocuklarıma, kocama… Yine de olmuyor ! İçimdeki isyanı bastıramıyorum ! 

Her gece çocuklar uyuduktan sonra, kaldığımız konteynerin dışına çıkıp, gökyüzüne bakıp, yerde olan biten her şeyi unutmaya çalışıyorum !

Çok şeye öfkeliyim, ama en çok da bu halimizden bile kendine PAY çıkartmaya çalışanlara ! Bizim artık etimiz ne sütümüz ne ! Bizden artık ne köy olur ne kasaba ! Yine de benim o güzelim, yıkılan, enkaza dönen, ardından da kamyon kasalarında taşınan ve çöplüğe dökülen evimi bana vermesi gereken devletim, PARA ÖDERSEN diyor, bir de beni BORÇLANDIRMAK istiyor !

Biz, şu an en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamazken, işimizi / işyerimizi kaybetmişken, bana ait olan evimi beni borçlandırarak vermek nasıl bir RAHATLIK, nasıl bir VURDUMDUYMAZLIK, nasıl bir YÜZSÜZLÜK ! Bu da yetmiyor, istiyorlar ki kendi çaresizliğimizde boğulalım, sanırım bunu da başaracaklar ! 

Ağustos ayı itibariyle,

…bankalar tarafından ertelenen tüm kredilerin, senetlerin, çeklerin ödemeleri başlatılacakmış ! Deprem bölgesindeki KOBİ’ler, esnaf ve işletmeler ne halde, biliyorlar mı ? Yapamayacakları ödemeleri onların sırtlarına yüklemeye hazırlananlar, daha neye yol açabileceklerinin farkındalar mı ?

İnanılması zor olan da şu…

Suudi Arabistan Kralı öldü diye bu ülkede Türk Bayrağı’nı yarıya indirip YAS ilan edenler, on binlerin öldüğü son depremin ardından yıkılan, çöken şehrim için AFET BÖLGESİ ilanını bile zor gördü ! Bunu gündeme taşıyanları bile dinlemedi ! 

Bir Suudi Kralı kadar olamadık ya şu ülkede !

Peki ya Suriyeliler için inşa edilen onca ev… Çok iyi hatırlıyorum, bu evler yapılsın diye bağış toplandığı anları ! Bizlerden toplanan milyonları ! Soruyorum açık açık… Suriyelilerden de para isteniyor mu, SANA EV YAPTIK diye ? Onlar da borçlandırılıyor mu, vatandaşı bile olmadıkları devlet onlara sahip çıkıyor diye ?

Ne para isteniyor ne de borçlandırılıyor, ama BUYRUN OTURUN, EVİNİZ HAYIRLI OLSUN deniyor !

Ben mi ?

Hep bahsi geçen o kader planının bir parçasıyım, sadece bunu biliyorum…

-

Sizi bilmem, ama bana gelen bu elektronik postada dile gelen 2 şeyde durdum !

İlki,

…Suudi Arabistan Kralı öldüğü için bu ülkede YAS ilan edenler, sahi, yüzyılın felaketinde ölen on binler için niye YAS ilan etmedi ? Hadi YAS ilan etmek onlara ZOR geldi diyelim… Peki, bölgenin yıkılmışlığına karşın AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN talepleri niye Ankara’dan Türkiye’yi yönetenlerin gündemine bile girmedi !

İkincisi de,

…Suriye’de, sığınmacılar için inşa edilen evler ve o evler için Kızılay ve AFAD üzerinden, bu ülke insanından toplanan paralar ! Öyle böyle bir para değil, YÜZ MİLYONLARCA Lira, belki çok daha fazlası !

Demem o ki…

Tabi ki yardım yapalım, ama yardım edilecek duruma düşenler olarak, alacağımız o yardım için bize BORÇ SENEDİ düzenlemeye çalışanlar da AKILLARINI BAŞLARINA ALSIN istiyoruz !

Çok şey mi istiyoruz ?