Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 694 defa okundu.

Ben SİZDEN Değilim… OLAMAM DA !!!

Toplumsal mantığın kaybolduğu, akıl sağlığının çok da korunamadığı zamanlarda AYRI BAŞ ÇEKMEK gibi bir özgürlüğümüz her zaman var !

Düşünün bir kere

…son seçimlerin ardından, sonuçların açıklanmasının hemen ertesinde, depremi henüz yaşamış Hatay’ın yıkıntılar içinde kalan Antakya’sında neredeyse davul zurna çalıp seçim zaferini (!) kutlayan insanlara denk geldik ! 

Taş taş üstünde kalmamışken, enkaza dönmüş şehrin üstünde parti zaferini (!) kutlamak için adeta tepinenler mi ? 

UTANMADILAR !

Ne hala cansız bedenleri evlerinin enkazı altında olanlardan,

Ne kayıplarını arayanların yükselen ağıtlarından,

Ne ilk 3 gün yaşanan yalnızlıktan,

Ne de…

Bitmedi !

Bu ülkede, ona reva görülen 7500 TL’lik emekli maaşını doya doya harcadığını ekranlardan söylemekten geri durmayan, hatta ona bu parayı verenler için ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN diyen yandaşları da izledik ! Onu, yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşamaya zorlayanlara her koşulda oy verenleri de ! Onu Ankara’da temsil edenler 550 çeşit yemekten oluşan Vekil lokantasında keyif sürerken, alamadığı etin gram hesabında ceket iliklemeye devam edenleri de ! Çocuklarını zar zor büyütenlerin, o gencecik hayalleri mülakat odalarında rafa kaldırmak zorunda kaldıklarını, ama buna rağmen KADER / KISMET dediklerini de ! Çocuk arabasındaki bebeğini işaret edip, ONUN ÖMRÜNDEN ALIP ONA VERSİN diyerek, onu yönetenlere kayıtsız şartsız biat edenleri de ! Cemaatler ve Tarikatlar, onlara akıtılan paralarla zengin olurken, FAKİRLER 500 SENE ÖNCE CENNETE GİRECEK söylemleriyle uyutulanları da ! Aynı dini grupların karıştıkları ÇOCUK GELİN vakalarına rağmen, her şeyi Allah’a bağlayıp hep bir adım geride duranları da ! Depremde yıkılan evlerini onlara BU SİZİN DOĞAL HAKKINIZ diyerek BEDAVA verecek olanı değil de, onları senet sepet borçlandıracakları iktidarda tutanları da ! Çankaya Köşkü’nün kapısına kilit vurup, ardından Ankara’da, Marmaris’te, Ahlat’ta, İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ denilerek inşa edilen görkemli binaları YAKIŞIR dercesine kabul edenleri de ! Başka ülkelerin terör listesinde yer alan silahlı bir grubun temsil ettiği yapı için iktidar partileri eliyle koca bir miting alanını dolduranları da ! Hatay’ın depreminde yerle bir olan lüks bir rezidansın enkazı altından hala ölüler çıkmaya devam ederken, o binanın mimarını övenleri de, o övgü sahibinin bugün hala rahat rahat ortalıkta dolaşmasına seyirci kalanları da ! Ülkedeki kiraları dahi ödeyemeyecek durumdaki maaşları İDARE EDİN dercesine düzeltmeyenlerin iktidarına ruhlarını ve kalplerini teslim edenleri de ! 6 Şubat depreminde, ülke insanını depremzedeler için bağışa davet edip, masrafları paylaşmak için çağrıda bulunanların, başka bir ülkedeki deprem için buna ihtiyaç duymadan YARDIM etmesine tanıklık edenlerin sessizliğini de ! Aynı afetin daha ilk günlerinde, depremzedelere gitmesi gereken çadırları başka bir kuruma sattığı ortaya çıkanların ne ÖZÜR dilediği ne de İSTİFA ettiği memleket gerçeğinde, bunun için baskı yaratamayanları da ! Suriye iç savaşına açık açık taraf olunmasıyla başlayan sığınmacı dalgasında, ülke topraklarını adeta göçmen istilasına açık hale getirenlerin yarattığı ekonomik ve sosyal dengesizliklere tavır koymayanları da ! Hamas / İsrail çatışmasında yaratılan Yahudi düşmanlığının, kendi ülkesinde yaşayan Yahudileri / Musevileri açık açık hedef haline getireceğini hesaplamadan, sahne şovuna devam edenleri eleştirmeyenleri de !

Merak ediyor insan,

…bunca tepkisizlik, NORMAL mi ?

Yukarıdakilerin, aşağıdakileri KADER PLANININ BİR PARÇASI yapma gayreti de bundan mı ?

O tepkisizliği, toplumsal bir kimlik haline getirmek için mi ?

Sizi bilmem, ama BEN, bu kalabalıktan değilim, olamam da ! Ne kalbim, ne vicdanım, ne insanlığım buna izin vermiyor ! O yüzden de BEN, kendini İNSAN olarak gören kimliksiz bir Dünya vatandaşıyım ! Herkesin, ama ne olursa olsun, nasıl olursa olsun, ne şekilde olursa olsun bir arada yaşayabileceği bir yaşam formunun peşindeyim ! Bugüne ulaşabilmiş tüm semavi dinlerin temsilcilerinin, kendi inanç sahipleri için CENNET’i, diğer inanç sahipleri içinse CEHENNEM’i işaret ettikleri bir ÖTEKİ DÜNYA yerine, yaratılmış insanın kardeşliğinde duranlardanım !

Susmuyorum…

Konuşuyorum…

Eleştiriyorum…

Tepkimi gösteriyorum…

Size de tavsiyem, 

…susmayın !

Çünkü hepimizin o çok aç olduğu MUTLULUK, içine sıkıştığımız gerçeklere rağmen, çokça TUTUKLU olan, ha bire GÖZALTINDA tutulan özgürlüğümüzde, kendimizde !