Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 285 defa okundu.

Ankara’nın Vatandaşları ! Bir De T.C. Vatandaşları !

Bu ülke, NE İSTEDİLER DE VERMEDİK denilenleri de çok gördü ama…

Bugün, Mayıs 2022’de duralım biraz…

Ayrıcalıklı vatandaşlarda…

Ankara’nınkilerde…

BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen 2021 yılı olağan idari ve mali genel kurulunda konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin o gün söylediği bir detaydayız aslında ! Çebi, “Kulübün 200 milyonluk vergi borçlarını 16 milyon liraya İNDİRDİK... Ankara'ya git gel, yalvardık, yakardık... Allah, yapanlardan da razı olsun” demişti ya o gün, merak ediyoruz biz T.C. vatandaşları, en çok da 6 Şubat’ın depremzedeleri, ama buna rağmen borçlarını öyle ya da böyle ödemek zorunda bırakılanları…

Nasıl oluyor o BORÇLARI bir çırpıda indirmek !?

İniyor da, kimlerin sırtına bindiriliyor o yük !?

Bizlerin mi !?

Onlar da haklı… 

Alışığız, başkalarının yükünü sırtlanmaya ! BUNA DA ŞÜKÜR demeye ! Bizleri yönetenleri omuzlarda taşımaya ! Kendi yorgun açlığımızı bastırıp, onların doymayan tokluğu için çalışmaya ! Aslında bu, eldeki kalabalığın içinden seçtiğimiz sıradan (!) bir örnek, ki bunun gibi nicesi var elimizde ! Ankara’nın affettiği, ÖDEMESEN DE OLUR dediği, sırtındaki yükün bir kısmını alıp halkın hazinesine yüklediği!

Başta da dedik ya, NE İSTEDİLER DE VERMEDİK hikayesi, elimizdeki en ünlüsü !

Hatta en kirlisi !

Devletin tüm kaynaklarını sorgusuz sualsiz verenlerin temizlendiği (!), verenlere inananlarınsa kirlendiği bu hikayede kazanan kim, bakın bunu bugün bile anlamadık ! Kaybedenler mi ? Onlar, NE İSTEDİLER DE VERMEDİK diyenlere inanıp, kirlenenler ! Onlar, onları kirleten süreçte en fazla kaybedenler, ama hesap da soramayanlar ! Devleti yönetenlere inandıkları için suçlananlar ! İşini, geleceğini kaybedenler ! Kariyerini sıfırlayanlar ! İtibarından olanlar ! Toplum önünde SUÇLU konumuna düşürülenler !

Halbuki birçoğunun ne Pennsylvania’yı görmüşlüğü ne de oraya gitmişliği var !

Sahi,

…oraya SIK SIK gidenler !

…YAN YANA poz verip gülümseyenler !

…BU HASRETLİK BİTSİN diye çağrı yapanlar !

…Türkçe Olimpiyatlarıyla binleri salonlara dolduranlar !

Onlara ne oldu ?

Tutuklandılar mı ?

Gözaltına alındılar mı ?

Soruşturmaya uğradılar mı ?

Hiç biri…

Anlayacağınız, bu ülkede VERGİSİ AFFEDİLEN de NE İSTEDİLERSE VERİLEN de devletin kaymağını yedi her dönem ! Ankara’dan, rahat koltuklarından bu ülkeyi yönetenlerse, kaymağın tadına bile bakamayan sıradan vatandaşın karşısına hep Ankara’nın öncelikli vatandaşını çıkardı !

6 Şubat depremlerinin ardından birkaç ay ertelenen borçların ödeme süresi geldiğinde TAHSİLAT için devreye giren bankaların ve buna müdahil bile olmayan aynı Ankara’nın kayıtsızlığından da anladık ki, ÖNCELİKLİ VATANDAŞ listesinde değiliz ! Çünkü çadırdan konteynere taşınan hayatlarımızın yoksulluğu da çaresizliği de o listeye girmemize yetmedi ! Ölmemiz de, hasbelkader hayatta kalmamız da bize bakışı değiştirmedi ! Bugün yüzbinlerin en büyük ihtiyacı olan evler bile hak sahiplerine borç harç verilecek, ki o evlerin asıl sahiplerinden bahsediyoruz, her şeyini kaybedenlerden, ama buna rağmen devletin SENİ BORÇLANDIRACAĞIZ dediklerinden !

Derdimiz; ayrıcalıksız, adil, eşit bir ülkede yaşamak !

Ne birilerinin BORCU silinsin ve silinen o BORÇ halkın hazinesine YÜK olsun, ne de hiç kimse bu devletin sahip olduklarını NE İSTEDİLER DE VERMEDİK sloganları eşliğinde altın tepside gasp etsin ! Aksi halde, Ankara’nın ayrıcalıklı vatandaş listesini konuşmaya ve kendi sıradan vatandaşlığımızın yara bere içindeki halini şikayet etmeye devam edeceğiz !