Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 72 defa okundu.

Ankara’dakilerin Gündemi! CHP, Dubai, Pensilvanya…

CHP’nin İKİNCİ YÜZYIL çağrısı için “daha cesur olabilirmiş” diyenler yok değil, ama… Bence, AKP-MHP ittifakını uykusuz bırakacak BAŞLIKLAR da yok değil !

Mesela, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzalı, ki bence öne çıkan ifadelerden biri, “YÖK’ü kaldıracağız ! Boğaziçi’ni ve tüm üniversiteleri hep birlikte özgürleştireceğiz ! Barış İmzacı Akademisyenleri yeniden üniversitelerle buluşturacağız” oldu…

Ve bir diğeri;

CHP’deki isimsiz kahramanlardan biri, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, ki zaten onu YOKSULLUK bitsin noktasında inşa ettiği çalışmaları ve projeleriyle tanıyoruz… 

Dediği mi ?

“En çok ihtiyaç olan bölgelerde hızla yurtlar inşa edilecek, tek bir genç arkadaşımız barınma sorunu yaşamayacak…”

Ve…

“Bize kral değil, kural gerek” diyen, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak… Bir zamanların Çankaya Köşkü’nü rafa kaldıran AKP döneminin, Külliye, kamuoyunun SARAY diye nitelediği noktada durmuş Öztrak, ama dediğiyle de merak ettirmiş;

“Cumhurbaşkanlığı makamını Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız…”

Söylemler bitmedi…

İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girecek !

Asgari ücret değil, zenginleştirici ücret !

Türkiye Varlık Fonu tasfiye edilecek !

Yeni bir TEK ADAM aramıyoruz !

Zorbalığa direnen altı lideriz !

Haklısınız…

Güzel sözler, çarpıcı kelimeler, vitrinlik cümleler ama…

Gerçeğimiz beklemiyor !

Bu hafta, Ocak 2022 için 4 bin 253 lira olarak belirlenen, Temmuz ayında ise enflasyon farkıyla net 5 bin 500 TL'ye yükseltilen asgari ücretin 2023 hali için ortaya çıkacak SON rakamları bekliyor olacağız, ki eldeki asgari ücretin de açlık sınırı altında olduğunu unutmadan ! Seçim öncesi bu konuda alınacak karar, KARARSIZLAR ve hatta KARAR VEREMEMİŞLER için bile önemli olduğundan, AKP cephesinin ortaya koyacağı RAKAM, Türkiye'de 19,5 milyon ücretli çalışanın 9,7 milyonunun asgari ücretli olduğu gerçeğinde, herkesi memnun edecek bir final yapacak gibi görünüyor !

CHP’nin İKİNCİ YÜZYIL çağrısı ile AKP’nin çalışan kesime yönelik BOL KEPÇE cömertliği arasındaki maçı kim kazanır bilmiyorum, ama Ankara etiketli sorularımız bitmedi !

Tam da bu noktada, Amerikalı bir gazeteci dostumun dediğindeyim…

“DW Türkçe’yi okurken, bir ifadede durdum ! Şu an ailesiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nde olan Sedat Peker'in yanında iki koruması bulunuyormuş ! Dışarı çıktığı zaman, Peker'i, bu ülkeye mensup 100'ün üzerinde görevli koruyormuş ! Açıkçası, İçişleri Bakanı Soylu’nun bu ülkeye olan son ziyaretinin de bu ismi almaya yönelik olduğunu hepimiz biliyoruz ! Zaten DW Türkçe de buna dair yorumunda, garip bir hazırlığa dikkat çekmiş ! Peker'in, teslim edildiği takdirde, seçimler öncesinde yayınlanmasını istediği bazı belgeler ile çektiği videoları, güvenilir adamlarına teslim ettiği yönünde bir hazırlık bu…”

Denilenden de öte, ama daha da garip olan, 

…hakkında, Ankara tarafından Şubat 2022'de kırmızı bülten çıkartılan, AKP Politikacıları ve Ankara’ya yakın İşadamları noktasındaki paylaşımları yüzünden sosyal medya hesapları engellenen Peker bu kadar ÇOK konuşurken; FETÖ etiketli, 15 Temmuz kanlı darbe planlayıcısı, soruşturmaların ve hakkında verilen adli kararların kalabalığında duran Fetullah Gülen’se hiç konuşmuyor, hiçbir paylaşım yapmıyor !

Konuşanların gölgesinde birikenler bile korkuturken, konuşmayanların biriktirdiklerinde neler var sahi ?

İnsan düşünmeden edemiyor…

Gülen, Washington tarafından Türkiye’ye iade edilse,

…NE anlatırdı ?

…NELERİ netleştirirdi ?

…KİMLERİ suçlardı ?

…İşbirlikçileri için NE söylerdi ?

…Siyaset içindeki varlığına HANGİ isimleri eklerdi ?

…Aynı fotoğraf karesinde oldukları için NE söylerdi ?

…Önünde ceket ilikleyenlerin listesi için NASIL konuşurdu ?

Haklısınız,

…Ankara gündemi de sorularımız da çoooook kalabalık !

DÜŞÜNÜN !