Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 867 defa okundu.

Ankara Bize NE Imzalattı?

Dürüstçe,

…Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 pandemisi için BULDUK dedikleri aşılarını piyasaya sürdüklerinde, o mucizenin bizlerin damarlarında da bir an önce akması için Ankara’ya baskı yapmıştık ! Küresel salgını durdurma başarısındaki yüksek oran yüzünden en çok da !

Tabi ona gelinceye kadar gündemde Çin aşısı vardı…

Çin merkezli SinoVac şirketine ait SinoVac/CoronaVac aşısı Türkiye’ye ilk ulaştığında, öyle hemen uygulama aşamasına geçilmedi ! 14 günlük güvenlik testi süreci başlatıldı, ardından “Acil Kullanım Onayı” verilmesiyle de insanlar aşılanmaya başlandı !

Yani,

…önce GÜVENLİK dendi !

Laboratuvar sonuçları beklendi !

Devletin sorumluluğunda, tek bir eksik parça bile bırakılmadı !

Peki, BioNTech aşısı !

Onda da aynı süreç işletildi mi ?

Aşıya dair tüm riskler sıfırlandı mı ?

Devlet, tüm sorumluluğu üstlendi mi ?

Cevap,

…her üç şıkta da HAYIR !

Bu aşıda, tam anlamıyla RUS RULETİ oynandı !

BioNTech-Pfizer talebiyle, SinoVac aşısından farklı olarak, bu aşıyı olacak vatandaşlara, aşı öncesinde “bilgilendirme ve onay formu” İMZALATILDI ! Korkutucu olansa, imzalanan o formda, aşıyla ilgili olarak, “uzun süreli etkileri ve verimliliği şu an BİLİNMEDİĞİ, bilinmeyen YAN ETKİLERİ olabileceği” gibi bilgilere yer verildi…

Hatta en korkutucu kısımda, formda, bu aşıyla ilgili şu ifade yer aldı:

…“oluşabilecek maddi ve manevi zararlar konusunda, üretici firma, sorumlu olmayacağını beyan etmektedir !!!”

Yani,

…tüm sorumluluk, canıyla uğraşan vatandaşa bırakıldı ! Devlet, KARAR SENİN dedi ! Aşıyı üreten şirket ise açıkça söyleyemedi belki ama, DENEKSİN VE BELKİ DE BAŞARACAKSIN diye ekledi ! Vatandaşsa, devletin onu kadere teslim ettiği bu süreçte DENEK olmayı kabul etmek zorunda kaldı !

Ve,

…imzaladı !

İmzaladığı belgedeki ifadeler mi ?

“Bu aşının uzun süreli etkilerinin ve verimliliğinin ŞU AN BİLİNMEDİĞİ, yine aşının HENÜZ BİLİNMEYEN olumsuz etkilerinin de olabileceği, ürünün salgın koşulları altında tamamen kişinin kendi istemesi halinde kişiye uygulanacağı bilinmelidir…  Bu sebeple, üretime ait HATALARIN haricinde oluşabilecek maddi ve manevi ZARARLAR konusunda üretici firma, SORUMLU olmayacağını beyan etmektedir…”

Ankara’nın, bizi, kendisinin bile bilmediği içerikteki aşı ile nasıl bir yola çıkardığını hala bilmiyoruz ! Bildiğimiz tek şey, Avrupa ve Amerika’da aşının yan etkileri yüzünden açılan sayısız davaların, o yolun aslında ne de ÇOK BİLİNMEYENLİ bir denkleme bizi hapsettiği gerçeği !

Bugün, yeni bir varyantın gölgesinde olası bir AŞI tartışması daha yapılırken, aklıma bunlar geldi…

Devletimin, beni, EMİN DEĞİLİM dediği bir aşıya mahkûm etme tercihi geldi…

Devlet sorumluluğunun adeta çöpe atıldığı o süreç geldi…

Yabancı bir şirkete bizleri denek yapanlar geldi…

Yine de sorayım, Ankara’dakilere !

Damarlarıma zerk edilen o AŞI içeriğinde NE vardı da SORUMLULUK üstlenmekten korktun ? Yabancı bir aşı şirketinin, kendi ülke vatandaşlarına, yan etkisi çok bilinmeyen bir aşıyı uygulamasına izin verirken, hangi kafadaydın ? Bu aşı üzerinden milyarlarca Euro / Dolar kazanan aşı şirketine Türkiye’de bu kadar geniş bir Pazar alanı yaratırken, sonucu HİÇ bilinmeyen bu süreçten ne kazandın ? Ürettiği bir ürün üzerinden GARANTİ veremeyen, GÜVENLİ dahi bile diyemeyen bir şirkete kapı açıp vatandaş güvenliğini rafa kaldırırken, NE hissettin ? Sonucu İYİ olup olmayacağı belirsiz bir aşılama sürecini başlatırken, insan hayatı üzerine adeta kumar oynarken, NE düşündün ?

Var mı bir cevabın, Ankara ?