Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 79 defa okundu.

AKP Ve MHP Tarafından R.E.D.D.E.D.İ.L.D.İ. !!!

“Emekliyim, geçinemiyorum” diyen kaç kişi var aramızda ?

Var mıdır milyonlar !?

Vardır…

Hatta sayısı da bellidir…

Resmi kurumsalda kayıtlıdır…

Peki ya 'kamuda çift maaş alan bürokratlar’ !?

Onlar kimler ?

Kaç kişiler ?

Var mıdır, binler, on binler ?

Aslında onlar, bugüne kadar hep tartışılanlar ! Hatta şu son dönem, ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE YOK diyen Ankara’nın derin ve gizli kasasından ikinci ve hatta üçüncü maaşını alıp da keyfine bakanlar daha çok tartışılmaya başlandı ! 7 bin 500 TL gibi komik, aşağılayıcı bir maaşa talim etmek zorunda bırakılanlar sırf geçinmek ve faturalarını ödemek için ikinci bir iş bakmak zorunda kaldıkları için İKRAMİYEDEN olurken, bu zatı muhteremler, bir elleri yağda bir elleri balda, devletin asli evlatları konumundalar !

Bize hep Müslümanlık dersi veriyorlar ya, sorayım !

Korkmuyor musunuz, Allah’tan ?

Korkmuyor musunuz, kul hakkından ?

Hani siz Müslüman, biz de Müslümanlığı öğrettikleriniziz ya, ondan soruyorum ! Biz gibi dinsizlerin, ama Allah korkusunu kalplerinin orta yerinde hissedenlerin, o kul hakkı denen EMEĞİ hayat boyu omuzladığını hatırlatmak istiyorum sadece !

Sahi,

…emeklisinin, geçinemediği için çalışmasını bahane gösterip, ona hak ettiği ikramiyesini vermeyenlerin Ankara’sı, nasıl oluyor da ciddi bir bürokrat kalabalığına ikinci ve hatta üçüncü maaşı ödemekte tereddüt bile etmiyor ?

Soruyorum, çünkü Saadet Partisi’nin, KAMUDA BİRDEN FAZLA MAAŞ ALAN kamu görevlilerinin araştırılması önergesinin öne alınması önerisi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedilmiş ! Bir Hataylı olarak, bu reddi verenlerin Hataylı olanlarına sesleniyorum en çok da ! Hani sık sık BU DEPREM HATAY DEPREMİ DİYE ANILSIN diye vicdan yapanların Hataylısına en çok da ! Bu kadar vicdana batmış hayatlarınız o deprem için bu kadar ince düşünürken, o aynı vicdana bu REDDİ nasıl sığdırdınız ? Devletin sermayesinden hiç de hak etmediği o ikinci, üçüncü maaşı alanları gizleyen bu oylamada nasıl oldu da elinizi havada tutabildiniz ?

Allah’tan da mı korkmadınız ?

KUL HAKKI da mı demediniz ?

Hadi bunlar işlemiyor da…

Geçinemeyen seçmeninizden de mi utanmadınız ?

Komik olan,

…Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kamuda tasarruf genelgesi yayınlaması ! Sahi, neydi bu genelgenin amacı ? Tasarruf mu ? Peki, kim üzerinden yapılacaktı o tasarruf ? Zam isteyen emekçi üzerinden mi ? Yoksa açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaktan artık bitap düşmüş emekliler üzerinden mi ?

Ben bir gazeteciyim, ama aynı zamanda bir emekli, bir vatandaş, bir seçmen olarak, UTANIN diyorum ! YASAL kılıfını bahane ederek HELALLİK istediğiniz bu fazla ödemelerden UTANIN diyorum ! Bu ülkenin geçinemeyen insanlarının o cılız sofralarından UTANIN diyorum ! Çocuğunun cebine harçlık koyamayan babalardan UTANIN diyorum ! Ay sonunu getiremediği için pazarlarda tezgah açan, çalışmak zorunda bırakılan emeklilerden UTANIN diyorum ! O 5 bin TL’yi havada sallayıp sallayıp SİZE YOK diyen hallerinizden UTANIN diyorum !

Necip Fazıl, ne güzel söylemiş…

Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul,

Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul…

Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa,

Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa…

Haklısınız,

…utanmayana UTANIN demek de gereksiz !