Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 476 defa okundu.

AKP Mangal Partisi… Kaç Kilo Et Gitmiştir?

“AKP’li bir Milletvekilinin organizasyonunda bir araya gelen Vekiller, metrelerce uzayan mangal üstüne dizdikleri onlarca şişteki eti dumanı içinde havalandırırken öylesine mutlu mesut pozlar verdiler ki, ağzımızın suyu aktı izlerken ! Hâlbuki o pozun verildiği ülke, AÇLIK ve YOKSULLUK sınırı altında yaşayan da bir ülke ! Emeklisi 7500’e talim ederken, o parayla hayatta kalma başarısıyla takdir (!) edilen de bir ülke ! Dul maaşı alanların yaşamak için mucize yarattıkları o fakirliğin içinde kurulan mahalle pazarlarının akşam saatlerinde ezik sebze meyve toplayan da bir ülke ! Tüm bunlar olurken, ülkeyi yönetenlerin, çocuklarına taksitle GEMİCİK (kuru yük gemisi) alabildikleri de bir ülke ! Hatta SİZ DE ALABİLİRSİNİZ diye tavsiye ederken, güldüren de bir ülke ! Kollarına taktıkları yüz binlerce liralık çantaların zenginliğinde, PORSİYON KÜÇÜLTÜN diyebilen de bir ülke ! Sosyal yardım alanların milyonlara ulaştığı, devletten aldıkları bu sosyal yardımlar olmasa hayatta kalamayacakları bilinen bu milyonların GARANTİ SEÇMEN olarak görüldüğü de bir ülke ! Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2022 yılı uluslararası göç istatistiklerine göre, ekonomik ve sosyal umudu bittiği için yurt dışına göç edenlerin sayısının bir önceki yıla göre yüzde 62,3 arttığı da bir ülke ! 2023 mü ? Ne siz sorun, ne ben söyleyeyim…  ”

Bana gelen mesajlardan bir tanesi bu…

Onlarcası içinden en paylaşılabileni !Niye mi ?

Yoksulluğuna, yoksul bırakılmışlığına isyan eden de, o yoksulluğun sermayesini yıllardır yiyenlere küfreden ve beddua eden de çok ! Türkiye’nin Ankara’sından ülkeye, halkın meclisinden servis edilen o mangal dolusu etler ve etlerin başında güle oynaya poz veren halkın vekillerinden sonra en çok da ! 

Söylenen de eleştirilen de değişmiyor…

Birbirlerine ikramda mı bulunmak istiyorlar ?

Bulunsunlar, ama böyle göstere göstere değil, ağızlarında kocaman gülümsemelerle mangal başında değil ! Hani diyorum, keşke o etleri ekmeğin içine çektikleri sahne de olsaymış ! Hatta o ekmeğin içine bir de çekilmiş soğanı da koysalarmış ! Sumağı ve nar ekşisi de iyi gidermiş ! Ardından kocaman da bir ısırık alsalarmış ! 

Hani madem paylaşmışlar, düşünmeden…

Finali de en iştahlı yerinden yapsalarmış…

Öyle kuru kuru, mangalın ateşinde yağları damlayan etleri havalandırmak, yetmemiş !

Emekli olan ve emekli maaşı olarak da devletinin 7500 TL emekli maaşı vermeyi uygun gördüğü bir vatandaş, ama aynı zamanda çalışmaya devam eden de bir gazeteci olarak, bizleri yönetenlerin bu gayet RAHAT hallerinden çoooook sıkıldım ! Depremde bana vereceği yardımları bile yine İBAN atarak, BAĞIŞ yoluyla benden toplayanlardan çoooook sıkıldım ! Başka bir ülkede deprem olunca, büyük devlet pozlarıyla, İBAN’sız yardım uçaklarını kaldıranlardan çoooook sıkıldım ! Bugüne kadar 40 Milyar Dolar’ı aşkın bir tutarı mültecilere destek olarak verdiklerini, gerekirse bir 40 Milyar Dolar’ı daha vereceklerini söyleyenlerin devlet hazinesini kendi hazinesi gibi görmesinden çoooook sıkıldım ! Halkın dini duygularını sömürerek zenginlik yaşayan cemaatlerin ve tarikatların, onları besleyen yoksullara ‘fakirin zenginden 500 sene önce cennete gireceği’ yalanını servis etmesinden ve onları o zenginliğin içinde tutan yoksulluğun saflığından çoooook sıkıldım ! Yoksulluğu ve açlığı tescillenen bir ülkenin meclisinde kebap partisi düzenleyecek kadar rahat olan vekillerden çoooook sıkıldım ! Hayat pahalılığına ve zamlara karşı insanca yaşanacak bir ücret talebiyle sokaklara çıkanların ülkesinde, yoksulun sırtından beslenen devlet anlayışından çoooook sıkıldım !

Sahi, hani GÜNDEM FİLİSTİN’di !!!

Aklınız, vicdanınız hep Gazze’deydi !!!

Hadi bizden UTANMADINIZ, bunlar zaten ALIŞIK dediniz demesine de, Gazzelilere ne oldu ? Günlerdir onlar üzerinden gündemi meşgul eden, miting meydanlarına milyonları toplayan size ne oldu da bu görüntüyü vermekten çekinmediniz ?

Aslında konu ne o mangal, ne o şişlere dizilen etler, ne de bitmeyen iştahınız !

Afiyet (!) olsun olmasına da !

Zaten, menüsünde 550 çeşit yemeğiyle sofraların kurulduğu bir Millet (!) Meclisi lokantasında her gün doyuruyorsunuz karınlarınızı ! Anlayacağınız, o mangal keyfindeki sofralarınızı zaten biliyoruz ! Halkın Vekili olmanın, devletin her türlü olanağından en ucuz şekliyle yararlanmak olduğunu da ! 

Derdimiz,

…birazcık mahcup olun !

…az biraz sıkılın !

…utanın da !

Siz nasıl bir ülkede yaşıyorsunuz ve hangi kafadasınız bilmiyorum ama, ben, her gün bana gelen GEÇİNEMİYORUZ mesajları arasında yazı yazmaya çalışan bir gazeteciyim ! Kendi deprem bölgem olan Hatay’dan gelen sıkıntıları sıralarken, kalbi acıyan bir gazeteciyim ! Sosyal medyada, maaşı yetmediğinden yakınan yaşlıların, emeklilik hayatlarını koca bir kıyamet gibi yaşadıklarını söylerken, akan gözyaşlarını izleyen bir gazeteciyim ! 

Meraktan soruyorum…

Sizi Vekil gören vatandaşlar size ne yazıyor sahi ?

Ne yazıyor da o mangal partisi sizi utandırmıyor ?