Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1101 defa okundu.

Adli Yıl Yeni Ama… Eski, Bildik Dosyalarla…

1 Eylül’de başlayan yeni (!) adli yıl, aslında bir önceki yılın tozlanmış dosyalarının sık sık gündeme geleceği, o yüzden de yeni gibi görünen, ama içerik olarak eski de bir yıl olacak ! Peki, buna rağmen niye YENİ ADLİ YIL dediğimizi soracaksınız ! Sanırım bu da psikolojik ! Cumhurbaşkanı / AKP lideri Erdoğan’ın, her seçim öncesinde, İŞTE BU DEFA ŞAHLANACAĞIZ deyişine her defasında inanan milyonlar gibi ! Alım gücü her sene biraz daha ve biraz daha düşenlerin, BUNA DA ŞÜKÜR’e delicesine sarılmaları gibi ! Hatta zamların ve hayat pahalılığının Allah’tan geldiğine inanacak kadar ileri gitmeleri gibi !

Kaçarı yok…

İnanmak istiyoruz…

İnanmaya ihtiyacımız var…

Mantık da aramıyoruz aslında…

Dedim ya, açız o inanma eylemine…

Haklısınız, zaman içinde toza batmış, ama her sene itinayla tozu alınan dosyalarımızın, hukuk sistemimiz içinde uzun bir süredir aradığımız adaleti bizlere tekrar vereceği umudu da o inancın içinde !

Mesela,

…Selahattin Demirtaş !

Mesela,

…Osman Kavala !

Mesela,

…Kemal Kılıçdaroğlu !

Mesela,

…Sinan Ateş !

Mesela,

…HDP kapatma davası !

Mesela,

…Deprem soruşturmaları !

O dosyalardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait ! İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine AHMAK dediği için yargılanıyor ! 2 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasıyla hem de ! İmamoğlu’na SİYASİ YASAK gelmesi de muhtemel bu yargı sürecinin hemen karşısında, milyonlara SÜRTÜK diyen, ama dediği yerden de siyasi hayatına güle oynaya devam eden, AKP lideri / Cumhurbaşkanı Erdoğan var !

Açıkçası,

…terazinin bir kefesine AHMAK kelimesini diğer kefesine de SÜRTÜK kelimesini koyuyorum, hangisi ağır çeker diye ! Ardından da eldekine bakıyorum ! Gördüğüm şey, bir tanesinin siyasi hayatına NOKTA koyabilecek derecede ağır bir süreç işletilirken, diğeri için DEDİ AMA kısmında kalıyor her şey !

Sonra biz, SİYASALLAŞAN YARGI deyince, bu, HAKARET kabul ediliveriyor !

Madem yargı BAĞIMSIZ, o zaman SÜRTÜK niye AHMAK kadar gözaltında değil, hatta tutuklu değil, anlatsın bir tanesi bize ! Bu ülkenin insanlarına açık açık hakaret edebilme özgürlüğüne sahip olduğunu düşünenlerin, tüm bu süreci, 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerin bir HAMLESİ olarak tasarlamadığını da !

Trajikomik gelecek belki ama,

…bu yargı sürecini bazı CHP’lilerin de büyük bir iştahla takip ettiğini çok iyi biliyorum ! Hatta olası bir siyasi yasaklama kararıyla beraber, İmamoğlu’nun CHP’deki liderlik yarışının sonlanacağının da hesabındalar ! Buna, “DAHA NELER” diyecek bir çok CHP’li de var aramızda ama, Ankara’da konuştuğumuz bir çok ismin beklentisinde dönen kulislerin fısıltılarına az biraz kulak kabartmak, olanı biteni anlamak için yeterli olacaktır diye düşünüyorum ! 

İstanbul’u AKP’ye kaybetme pahasına, parti içindeki o AYNI TAS AYNI HAMAM hikayesinin devamını garantiye alma hali, anlayacağınız !

Evet,

…Selahattin Demirtaş’tan Osman Kavala’ya, HDP’yi kapatma davasından Sinan Ateş cinayetine daha birçok dosya, devam eden tartışmalarıyla, bu sene ardı ardına servis edilecek… Onlarla beraber hukuku da, adaleti de, siyasallaşan yargıyı da, demokrasiyi de, gizli tanıklarla genişletilen dava süreçlerini konuşacağız elbet !

Ama dediğim gibi,

…hiç bir şey değişmeyecek !

Çünkü biliyoruz ki, Ankara’yı ellerinde tutanlar, nasıl YANDAŞ medyanın ORTAK MANŞETLERİNİ belirleyebiliyor, hatta bu süreci hakkıyla (!) yönetenler de Erdoğan’ın jetine binme ve aile fotoğrafı içine girebilme başarısı (!) gösterebiliyorsa, her biri siyasi bir kimlik taşıyan her bir davaya bakanlar da onların gözlerinin içine dik dik bakan ve alacakları kararı bekleyen Ankara hakimlerini kızdırmak istemeyeceklerdir !

Haksız mıyım ?

Dilerim haksız çıkarım !

Lütfen haksız çıkartın beni !