Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 105 defa okundu.

ADAYIM Diyende Değilim Ona Sessiz Kalanlardayım

-

Eğer Sayın Genel Başkanımız (Kemal Kılıçdaroğlu) aday olmazsa… Ben, Tıp Doçentiyim ! Üniversite yönetmiş adamım ! Geçmişim hem sahada hem de bürokraside ÇOK PARLAK ! Ben de diğer arkadaşlarım gibi yarışta olmak İSTİYORUM ! Ben de değerlendirilmek İSTERİM ! Aday adaylardan BİRİ olmak isterim ! Biz, biraz kıyıda köşedeyiz... O yüzden duyulmamıştır… ADIMIN geçmesinden onur duyarım...

-

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un Bi' Karar Ver programında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ona sorulan bir soruya verdiği bu ŞAŞIRTICI cevap, aslında onun AKP ile başlayan belediyecilik ve siyaset macerasının Ankara planlamasına dair !

Savaş’ın CHP’li Belediye Başkanı sıfatının sonsuza kadar sürmeyeceğini hepimiz biliyoruz…

Ama bu sıfat yerine NASIL bir planlama yapıldığını da hiçbirimiz bilmiyoruz…

Aslında tahmin etmiyor da değiliz…

Ankara kaynakları, Savaş’ın, belediyecilik anlamında geldiği noktayı yeterli bulduğu konusunda hemfikir, ki sanırım kendisi de bu noktada benzer bir hikaye sonu yazmaya hazırlanıyor ! 

Son Cumhurbaşkanlığı çıkışı da buna dair gibi ! 

Bu konuda, “Suriyeliler” ve “Mültecilik başlığında bölgeyi yakından takip eden Amerikalı bir gazeteci dostumun tespiti şöyle: “İnsanları, söylemedikleri ya da söyleyemedikleri bağlamında, beden dilinden izlemek gerekiyor ! Siyasetçilerse bunu yaptığı çıkışlarla yapıyor ! O anlamda, söylediklerine değil, söylemediklerine bakmak, satır aralarını iyi okumak gerekiyor… Hele ki bu izlemeyi Türkiye’de yapıyorsanız ! Savaş’ın son açıklaması da aslında önceki açıklamalarının ‘toplamı’ ve ‘eşittir’ hali ! Belediye Başkanı gibi değil de klasik bir siyasetçi gibi ara ara Ankara ile horoz dövüşü yapan birinden bahsediyoruz… Başarısı ya da başarısızlığı, yönettiği kentlerin insanı tarafından ölçülür, karnesi de ona göre verilir belki ama… Anlaşılan o ki, Savaş, kendi karnesinin PEKİYİ hanesinin kalabalığını MUTLU SON ile tamamlama ve yazdığını ifade ettiği BAŞARI hikayesine de hak ettiği bir finali hediye etme peşinde…”

Haklı !

AKP ile başlayan, CHP ile yoluna devam eden, ama Milliyetçi / Ülkücü kimliğini hep üzerinde taşıyan, bunu da her platformda özenle ve sık sık tekrarlayan Savaş’ın uzun bir süredir Ankara ile yaratmaya çalıştığı çatışmalı bir ortam var… 

Ülke ekonomisi konusunda… 

Suriyeli sığınmacılar konusunda…

Dış politikadaki tercihler konusunda…

Belediyelere yapılan ayrımcılık konusunda…

Sınır kentlerinde değişen nüfus profili konusunda…

Muhalif bir belediye başkanının, hele ki Türkiye şartlarında, var olan sınırlı kaynakların iktidar kontrolünde olduğunu bile bile bu yolu izlemesi daha da ilginç geliyor, bizler gibi o beden dilinin takibini yapanlara ama…

Yapılan her şeyin illa ki bir sebebi olmalı !

Bu çatışma başlıklarının bir kuluçka devresi olmalı !

ADAYIM açıklaması da buna mı dair ?

Aslında,

…aday olma durumu değil, hatta açıklama şekli de değil üzerinde durduğumuz ama… Böylesi önemli bir açıklamanın, Hatay’daki parti çevrelerinde dahi havada ASILI kalması ! Herkesin şaşkın gözlerle birbirine bakmayı sürdürmesi ! NE SÖYLEMELİ der gibi beklemesi ! Hatta yorum bile yapmaması !

Savaş’a en yakın CHP Milletvekili konumundaki Mehmet Güzelmansur dahi SESSİZ konumunu bozmayanlardan ! Kentteki Parti teşkilatı da öyle ! Sizi bilmem ama, ‘ADAYIM’ diyen ve buna dair gerekçesini de E’ ZATEN BAŞARILIYIM’ noktasında veren birinin arkasından ciddi bir Partili kalabalığın yürümesini bekliyor insan !

Haklısınız…

Açıklama ve devamı arasında, hikaye de görüntü de oldukça kopuk !

Yine de HIRSI ve ÖZGÜVENİ nedeniyle Lütfü Savaş’ı alkışlamak gerek ! ‘ADAYIM’ derken, kendisini mensubu olduğu Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından listeye ikinci sıradan koyma halini en çok da !