Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 249 defa okundu.

7500’ün Hakaretinde… Emekliler Kime Dava Açsın?

Geçen gün merak edip baktım da, Cumhurbaşkanı’na Hakaret Kanunu, 1961’den beri yürürlükteymiş ! Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyormuş ! Suçun alenen işlenmesi halinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılıyormuş ! Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması da Adalet Bakanının iznine bağlıymış !

Bir şeyi daha merak ettim…

Erdoğan öncesini…

Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı verilere göre; Cumhurbaşkanı Kenan Evren döneminde bu tür davalardaki sanık sayısı 340, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde bu sayı 207, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde 158, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde 163, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde 848’miş !

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk döneminde, bu sayı 6033 olmuş ! 2022’de ise sanık sandalyesine oturanların sayısı 16.753'e ulaşmış !

2023 mü?

Emin değilim…

Ama hayli yüksektir !

Bu, hakaret edenlerin sayısından mı ileri geliyor, yoksa her şeyi hakaret sınıfına sokmamızdan mı, emin değilim ama, Erdoğan hakkında yazıp çizen biz gazeteciler için bu alan, etrafı, elektrik verilmiş tellerle çevrili mayınlı bir alan gibi !

Bu alana bir emekli girsin mi ?

Hatta o devam etsin !

İşte o kelimeler:

“Hakaret NE’dir, biliyor musunuz ? 

Hakaret,

…devlete bir ömür vermiş bizlere İDARE EDİN demektir !

Hakaret,

…bize layık gördükleri 7500 TL’nin kiramızı bile ödeyemez hale gelişidir !

Hakaret,

…eşiyle beraber toplam 15 bin TL emekli parası alan biz gibi insanların, kasapların önünden geçerken iç çekmesidir !

Hakaret,

…bu ülkeye emeğini, enerjisini vermiş, artık ayaklarını uzatıp da rahat etmesi gerekenlerin, bu ülkeyi yönetenlerce yük olarak görülmesidir !

Hakaret,

…memura, işçiye zam verilirken, emeklinin unutulduğunu söylemektir !

Hakaret,

…yoksulluk ve açlık sınırının altında değil, dibinde yaşamaktır !

Hakaret,

… zenginden, şirketlerden, patronlardan vergi alamayanların, vergi yükünü işçinin, emekçinin sırtına yüklemesidir !

Hakaret,

…5 bin TL emekli ikramiyesini, geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalan emeklileri cezalandırırcasına, sadece aç/sefil halde o emekli maaşına mahkum kalanlara vermektir, bunu da açık açık dile getirmektir !

Hakaret,

…bir emekli, ‘Herkes şu an dilenci durumunda ! Herkes çok perişan, geçiremiyoruz ! Halimizi yukarıdakiler bilmiyor ! Çalışıyoruz, ikinci kere çalışıyoruz, yine yetmiyor’ derken, yukarıdakilerin, maaşlarına ha bire zam yapmasıdır !

Tüm bu hakaretleri bizler yaşıyoruz ! Erdoğan değil ! Peki, şunu sorayım, benim maaşımı da hayatımı da kontrol eden kendisine… Ben, bu kadar hakaret yerken, o davayı, hakaret davasını kime açmalıyım ? ‘Ekonominin başında olan kişi benim’ diyen size mi ? Yoksa bizlere zam yapılmadığını fark bile edemeyen hükümetinizin bakanlarına mı ? 

Merakımdan soruyorum, bu biçare hayatımız KOCA BİR HAKARET’ken, biz ne yapalım, siz söyleyin…”

Evet…

Soru net !

Cevap vermek isteyen !?