Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Künye

İmtiyaz Sahibi: Mithat KALAYCIOĞLU

 

Hatay’ da ‘Hatay Mahalli Haber’ ismiyle yayın yapan İnternet gazetesi  25 Şubat 2016 günü yayın hayatına başladı. Hatay Mahalli Haber internet gazetesinin sahibi Mithat Kalaycıoğlu, Hemen hemen bütün sektörleri etkileyen ‘teknoloji’, ‘internet’ ve ‘yeni medya’ kelimelerinin son 1-2 yıldır ciddi bir şekilde kamu ve siyaseti de etkilemiş durumda olduğuna dikkat çekerek; “Kimsenin güdümünde olmayacağız, insanlara doğru bilgi vermenin yanı sıra maddi manevi değerlerimizi tanıtarak bilgili ahlak ve erdemi kendine rehber edecek nesillerin yetişmesine ön ayak olacağız. Hakkın ve halkın sesi olacak bir gazete olacak Hatay’ın sorunlarını, problemlerini ve çözüm yollarını devamlı gündeme getirip Hatay’ı hak ettiği yere taşımak amacıyla mücadele edeceğiz.Yönümüz hep Cumhuriyet ve Atatürkün devrimlerinde olacaktır” dedi.

 

İnternet Gazeteciliği Nedir ve Ne Şekilde Yapılır?

Günümüzde internet gazeteciliği, dijital yayın döneminin önde gelen en önemli mesleklerinden bir tanesidir. İnternet haberciliği her ne kadar masa başı habercilik olarak ifade edilse bile işin aslı kesinlikle bu şekilde değildir. Kimileri bu işi kopyala yapıştır habercilik şeklinde ifade etse de gündemi gün boyu takip etmek ve en güvenilir kaynaklardan bilgi alma konusunda son derece güç bir iştir.

Bilgisayar ağlarını yardımı ile hedef kitlesine erişen gazetelere genel anlamda elektronik ya da dijital gazete adı verilmektedir. Bu gazeteler, muhtevadan okuyucuya sunumuna kadar diğer gazetecilik tanımlarından farklı bir anlam ifade eder.

Bireysel ve toplumsal kalıtın kuşaktan kuşağa aktarılmasında, kamuoyunun meydana gelmesinde ve tarihsel bilgilerin yalın halde ilk derlenip toparlanma yeri olan ananesel türdeki gazetelerin beraberinde, internetin kullanımının önemli bir yaygınlık kazanmasın ile birlikte son dönemlerde internet gazeteciliği olarak hatırlanan yeni bir gazetecilik türü kendini göstermiştir. İnternet gazeteciliği, internet üzerinde, kısaca web olarak isimlendirilen ve html kısaltmasıyla bildiğimiz yazılım dilinde sayfalar yazılmasına olanak sağlayan çoklu medya ortamının kullanılması ile birlikte oluşan bir türdür.

Bugün dünya üzerinde yayın yapan pek çok dijital gazete mevcuttur. Bu gazeteler, haber yapıları ve sunumlarıyla internet gazeteciliğine örnek önemli bir örnek oluştururlar.
Bu gazeteler, ilk önceleri belirli bir bölgede mahalli network ağlarıyla hizmet sunarlarken, günümüzde internetle birlikte geniş kitlelere erişme imkânı bulmuşlardır. Farklı bir açıdan bakıldığında, dijital gazeteler ile internet gazeteleri ayrımı geriye dönük bir farklılık sunar.

İnternet sayesinde ortaya çıkan okuyuculara haber iletme imkânlarına hem ananesel yöntemlerle yayın gerçekleştiren gazeteler, hem de haber ajansları hızlı bir şekilde uyum gösterdiler. İnternet aracılığı ile yayın sunan gazeteler, büyük bir yelpazeyi kapsamaktadır.

ABD ve dünyanın pek çok ülkesindeki büyük bir tiraja sahip gazeteler, bu arada internet dünyasında yayınlanmaktadır.