Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yılmaz: Uzun çarşımız 1 Yılda Ayağa Kalkacak

Yayınlanma Tarihi : 12.12.2023 21:29 Bu haber 134 defa okundu

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, tadilatı devam eden Tarihi Uzun Çarşı’nın 1 yıl içinde ayağa kalkacağını açıkladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yılmaz: Uzun çarşımız 1 Yılda Ayağa Kalkacak

A Haber kanalına açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, aralıksız şekilde süren çalışmaların ardından esnafların da işyerlerine dönmeye devam ettiğini ve Antakya’daki esnafların %75’inin işyerlerini açtığını belirtti. Başkan Yılmaz, Antakya’nın kalbi olarak nitelediği çarşıda ilk etapta 600, ikinci etapta da 1900 işyerinin tadilatının tamamlanacağını ve hizmete gireceğini belirterek devam eedn çalışmaları yerinde inceledi.

ANTAKYA’MIZDA HAYAT KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz; “Akşam 9-10’a kadar çalışılıyor. Uzun Çarşı eski ihtişamına kavuşturulması için Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışması sonucunda ilk etapta yıkılan 600 dükkanın yanı sıra, ikinci etapta da hasar gören 2500 dükkanın da tadilatı esnaflarımızın işlerine geri dönebilmeleri için devam ediyor. Uzun Çarşımız 2500 işyerinden oluşmaktadır. Aklınıza gelebilecek her türlü işyeri bulunuyor. Giyimden gıdaya, kuyumdan ayakkabıya kadar her esnaf burada. Burası ayağa kalkarsa Antakya da ayağa kalkar. Burası bizim kendimize ve çocuklarımıza alışveriş yaptığımız yerler. 600 işyeri yıkıldı, diğerleri ise az ve orta hasarlı durumda. Şu anda sayın Valimiz ve İl Ticaret Müdürlüğümüz eliyle 28 çarşı yaptık. 47 bin kayıtlı esnafımız var. En büyük kısmı Antakya ve İskenderun’da. Yüzde 75’i işyerlerini yeniden açtı. Kimi kendi işyerlerinde, kimi konteyner ve prefabrik çarşılarda hizmetlerini sürdürüyor. Tadilat başladığı günden bu yana beni arayan esnaflar işlerin ne zaman biteceğini söylüyor. 1 yıl sonra sizi bu çarşıya tekrar misafir ettiğimizde siz bile bu çarşıyı tanıyamayacaksınız. Antakya’ya gelen misafirlerimiz buradan alışveriş yapmadan gitmiyor. Yöresel ürünlerimizin üretimi devam ediyor. Künefeciler çarşımızda işlemler devam ediyor. Peynir, çökelek başta olmak üzere üretim ve hayat devam edecek” ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol