Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yıldırım-Kara: Bu Güzergahta Her Yıl 30-40 Yurttaşımız Can Veriyor

Yayınlanma Tarihi : 17.04.2024 21:24 Bu haber 36 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Payas-Dörtyol istikametinde yaşanan kazalara ve ihmallere dair yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yıldırım-Kara: Bu Güzergahta Her Yıl 30-40 Yurttaşımız Can Veriyor

İskenderun’dan Payas-Dörtyol ve Toprakkale’ye uzanan karayolunun birçok ölüme sebep olduğunu ifade eden Nermin Yıldırım Kara, “AKP iktidarının 22 senedir en çok övündüğü konu yol yapmak. Kendilerine ne sorulsa ne eleştiri yapılsa ‘yol yaptık’ cevabını alıyoruz ancak mesele Hatay’a geldiğinde bu kaçamak cevabı dahi kullanamayacak hale geldiler. Bugün Payas-Dörtyol istikametindeki yolun yıllardır ne halde olduğunu görmüyorlar. Bildiğiniz üzere bu istikamet ağıt tonajlı tırların ve araçların kullandığı bir güzergâh. Karayolunun muhtelif kısımlarında çukurlar mevcut. Ancak düzgün bir onarım yerine yamalar yapılmış. Buna ek olarak, mevcut yolda ışıklandırma dahi bulunmuyor. Toprakkale’ye kadar yol oldukça tehlikeli bir halde. Hal böyle iken, maalesef her gün yeni bir kaza haberine şahit oluyoruz. 1 yıl içerisinde neredeyse 30-40 yurttaşımız burada yaşanan kazalarda vefat ediyor.” dedi. 

YOLA DÖKÜLEN GÜBRELER KAZALARA SEBEP OLUYOR

Güzergahtaki taşıyan araçların büyük tehlikeye sebep olduğunu vurgulayan Hatay Milletvekili, “Birçok tır ve kamyon, brandasız şekilde bu güzergahta gübre taşıyor. Burada yeterli denetimlerin yapılmadığı anlaşılıyor. Yol üzerine saçılan gübreler yağışla beraber zemini tamamen kaygan hale getiriyor, bu da çok fazla ölümcül kazanın olmasına sebep oluyor. Yine güzergâh üzerinde birçok antrepo var. Burada tamir ve tahliye için bekleyen araçlar da uzun kuyruklar oluşturarak başka tehlikelere sebebiyet veriyor. Günlük buradan geçen araç sayısı 30.000’e kadar çıkabiliyor. Çünkü söz konusu yol, İskenderun’u Osmaniye’ye, buradan da ülkemizin geri kalanına bağlayan D-817 karayolunun bir parçası. Bu karayolu, neredeyse tümüyle ilçe merkezlerinden geçen, şehir içi trafiği de taşımak zorunda olan bir güzergah. Yetkililere, bu yol hakkında bir plan hazırlayıp hazırlamadıklarını sormak istiyoruz. Payas-Dörtyol arasındaki yolun hem tamir edilmesi hem sinyalizasyon sistemleriyle donatılması hem de yükünün azaltılmasını sağlayacak yan yollarla desteklenmesi gerekiyor. Belen Geçidi’nde yaşanan sorunları gündeme getirmiş, bunun sonucunda da bu geçidi kapsayan bir yatırım planı açıklanmıştı. Aynı ilgiyi Payas-Dörtyol yolu için de bekliyoruz” diye konuştu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol