Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yeni Nesli Sizler Yetiştireceksiniz

Yayınlanma Tarihi : 27.11.2022 11:51 Bu haber 245 defa okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü düzenlediği etkinlikle kutladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yeni Nesli Sizler Yetiştireceksiniz

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 24 Kasım Öğretmenler Günü için perşembe akşamı bir etkinlik düzenledi. İSTE Turkuaz Salonda saat 19.00’da başlayan programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, DTO Başkanı Kemal Kutlu, protokol üyeleri, İSTE akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözüyle etkinliğin açılış konuşmasına başlayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci tarihte önemli tüm isimlerin hocalarıyla var olduğunun altını çizdi. Ecdadımızın eğitime verdiği öneme değinen Rektör Depci “Milli ahlakı yüksek nesiller yetiştirerek ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımanızı temenni ediyorum” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Valentyn Trofimov, Öğr. Gör. Olga Trofimova ve Öğr. Gör. Daryna Trofimova Trio (flüt, keman ve fagot) eserler seslendirdi. Dr. Öğretim Üyesi Okay Özdağ bestesi ve/ya düzenlemesi kendine ait eserler seslendirirken; solist Öğr. Gör. Pınar Dağdeviren’e Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Dağdeviren piyano ile eşlik etti. Doç. Servet Çetin’in Türk Halk Müziğinden eserler seslendirdiği etkinlikte sahneye son olarak Öğr. Gör. Umut Gürbüz Seydialioğlu ve öğrencileri çıktı. Konser salonda keyifle takip edildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol