Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Deprem Arkeolojisine Işık Tutan Çalışmalar Bilim Kafe Etkinliğinde Konuşuldu

Yayınlanma Tarihi : 24.05.2026 02:32 Bu haber 25 defa okundu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilim İletişimi Ofisi öncülüğünde, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından “Müzeler Haftası” kapsamında düzenlenen “Bilim Kafe” etkinliğinde, Antakya’nın kültürel mirası ve arkeolojik değerleri ele alındı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Deprem Arkeolojisine Işık Tutan Çalışmalar Bilim Kafe Etkinliğinde Konuşuldu

Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi ev sahipliğinde, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.Deprem Arkeolojisine Işık Tutan Çalışmalar Bilim Kafe Etkinliğinde Konuşuldu

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Veysel Eren, üniversitenin Arkeoloji Bölümü akademisyenleri ve öğrencileriyle birlikte Antakya’nın farklı bölgelerinde kazı çalışmaları yürüttüklerini belirtti.Deprem Arkeolojisine Işık Tutan Çalışmalar Bilim Kafe Etkinliğinde Konuşuldu

Antakya’nın çok zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğuna dikkat çeken Eren, “Bu kazılarla Antakya’nın değerlerini gün yüzüne çıkarmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Deprem sonrası gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını ifade eden Eren, kültürel miras bilincinin güçlendirilmesi, yaraların sarılması ve kentin tarihine sahip çıkılması adına çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Etkinlikte konuşan Abdullah Dinç ise Hatay’da topraktan çıkan eserlerle ilgili özel bir sergi organizasyonu başlattıklarını belirtti. Hatay’ı kültürün mirasa, mirasın ise medeniyete dönüştüğü nadir coğrafyalardan biri olarak tanımlayan Dinç, Antakya’nın kültürel değerlerini gelecek nesillere taşımak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Çilem Uygun da etkinliğin amacının arkeoloji ve kültür odağını öğrencilerle buluşturmak olduğunu ifade ederek, “Doğu’nun Kraliçesi olarak anılan Antakya, Paleolitik dönemden Osmanlı’ya kadar uzanan son derece değerli bir kültürel mirasa sahip.” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol