AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türk tarihçiliğinin duayen isimlerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı evinde ziyaret etti.

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir istirahat eden İlber Ortaylı’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Yayman, hocanın durumunun iyi olduğunu belirtti.
Yayman, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:
“Kıymetli tarihçimiz ve kültür dünyamızın mümtaz şahsiyeti Prof. Dr. İlber Ortaylı Beyfendi’yi evinde ziyaret ettim. Sağlık problemleri yaşayan kıymetli hocama geçmiş olsun dileklerimi ilettim. İlber Hocamız bizleri bir süre endişelendirdi ama çok şükür durumu iyi; biraz istirahat etmesi gerekiyor. Tarih ve kültür üzerine gerçekleştirdiğimiz sohbet her zamanki gibi ufuk açıcıydı. Nazik misafirperverliği ve güzel sohbeti için kendisine şükranlarımı sunuyorum.”
Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Türk kültür ve sanat hayatına yaptığı katkıların çok kıymetli olduğunu vurgulayan Yayman, “Hocamızın her daim yol gösterici olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.