Hatay Mahalli Haber
MENÜ

YATIRIMDA BİZDEN İYİSİ VARSA İSTİFA EDERİM

Yayınlanma Tarihi : 24.02.2016 00:00 Bu haber 954 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Dernekler Federasyon Başkanlığı tarafından Hatay’da faaliyet gösteren dernek başkanlarına yönelik dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
YATIRIMDA BİZDEN İYİSİ VARSA İSTİFA EDERİM

Antakya Habib-i Neccar Sosyal Tesislerinde düzenlenen dayanışma kahvaltısına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Dernekler Federasyon Başkanı Metin Daşçıoğlu, Antakya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Murat Berber ve Hatay’da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ile dernek başkanları katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Dernekler Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde kısa bir konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi Dernekler Federasyon Başkanı Metin Daşçıoğlu, Hatay’ın her kesimine eşit mesafede olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a dernekler federasyonuna verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Kahvaltı etkinliğinde Hatay’ın sorunlarına ve Hatay’da yapılan yatırımlara değinen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:“Ben Hatay’a ve Hataylılara hizmet etmekten onur duyuyorum. Bizim öncelikli görevimiz gönülleri kazanmaktır. Çok şükür gönülleri kazandık. Hatay’da gönül gönüle olmuş vaziyetteyiz. Bu birlikteliğimizi kimse bozamayacak. Komşu ülkelerde olan olayları görüyoruz. Özellikle Suriye’de yaşanan kardeş kavgasından dolayı Hatay psikolojik ve ekonomik olarak zarar gördü. Ankara’nın Hatay’a daha fazla destek vermesi gerekir”.

Hatay’da yapılan ve yapılacak olan yatırımlara değinen Başkan Savaş, “Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında en fazla yatırımı yapan belediye bizim belediyemiz. Eğer bizden daha fazla yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi varsa ben istifa ederim. Hatay’ın tamamında altyapı hizmetleri eksiksiz olarak devam ediyor. Altyapı sorunları olan yerlerde ise ihaleler yapılıyor. Hatay’ın hiçbir noktasında içme suyu sorunu kalmayacak. Ayrıca bu yıl en az 1500 km asfalt dökeceğiz. Kimse endişelenmesin. Hatay’a en iyi hizmetleri yapacağız. Hatay için siz derneklerin katkısı da yadırganamaz. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Hatay’a ve Hatay insanına bakış açısının değişmesi gerektiğine vurgu yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş konuşmasını şu şekilde sonlandırdı,

“ Türkiye’de vergi sıralamasında 7. olan ilimiz maalesef hükümet tarafından yapılan yatırımlarda Türkiye genelinde 56. sırada yer alıyor. Hatay’ın hakkettiği pay bu değil. Hükümetin bize hakkettiğimiz yatırımı yapması lazım. Ankara’nın ve özellikle bankaların Hatay’a bakış açısının değişmesi gerekir”.

Keyifli geçen kahvaltı etkinliği sonunda günün anısına Hatay Büyükşehir Belediyesi Dernekler Federasyon Başkanı Metin Daşçıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a üzerinde Lütfü Savaş’ın ve fotoğrafının yer aldığı duvar saati hediye etti.

Kahvaltı sonunda katılımcılar Antakya manzarasının yer aldığı bir hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol