Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yaşadığı Acıları Resim Yaparak Unutmaya çalışıyor

Yayınlanma Tarihi : 15.07.2023 21:00 Bu haber 165 defa okundu

6 Şubat depremi yani asrın felaketi şüphesiz bölge vatandaşlarının hepsinde derin yaralar oluşturdu. İşte onlardan bir tanesi Özelde Hatay’ın genelde ise Türkiye’nin başarılı ressamlarından biri olan Selmani Baki Kocaispir.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yaşadığı Acıları Resim Yaparak Unutmaya çalışıyor

Ressam Selmani Baki Kocaispir yaptığı muhteşem resim çalışmalarının yanında binlerce öğrenciye hayallerindeki Üniversiteleri kazandırmış başarılı bir Resim atölyesi kurucusu olarak da çıkıyor karşımıza. Ressam Kocaispir’de asrın felaketinde büyük kayıplar yaşadı. Sevdiklerini  ve öğrencilerini kaybeden Ressam Kocaispir’in başarı öyküleri ile dolu atölyesi de yok artık.

Zorunlu olarak gittiği Adana’da Sanatın iyileştirici gücü ile deprem acısını unutmak adına resim çalışmaları yapan Ressam Kocaispir ortaya çıkardığı muhteşem tablolar ile yine dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Büyük geçmiş olsun diyerek sözlerine başlayan Ressam Selmani Baki Kocaispir açıklamasında:” Kesinlikle büyük bir felaketi yaşadık.Hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum. Rabbim hiç kimseye bir daha böyle acılar yaşatmasın.

ANTAKYA'DAN KOPMADIM

Deprem sonrası Antakya’dan çok kopmadım ama zorunlu olarak Adana’da ikamet etmek durumunda kaldım. 6 Şubat tarihine kadar atölyemizde öğrencilerimiz ile birlikte sınavlara hazırlanıyoruduk. Şimdi o öğrencilerimden bazıları maalesef yok.Bir çok sevdiklerimde ebediyete intikal ettiler.Bu kadar ağır acı sonrasında geride kalan öğrencilerim için ayakta durmak zorunda olduğumu düşündüm ve Sanatın iyileştirici gücü ile çalışmalar yapmaya deprem acısını bir nebzede olsa unutmaya çabaladım. Öğrencilerime uzaktan da olsa yardımlarım oldu. Sınav dönemleri yaklaştı ve umarım hepsi de istedikleri üniversiteleri kazanırlar.

ŞİŞLİ'DE KİŞİSEL SERGİMİ AÇTIM

Yaptığım yağlı boya tablolarımdan oluşan kişisel sergimi açtım bu süreçte. Şişli Belediye Başkanlığı Fuaye Alanında gerçekleşen sergimde gördüğüm yoğun ilgi beni fazlası ile mutlu etti. Aynı zamanda resim camiasının önemli bir ismi olan Ressam Ünal Kuş ile birlikte Deprem Bölgesi Sanatçılarının eserlerinin yer aldığı “Buluşuyoruz”  adlı serginin küratörlüğünü yaptık. Bu alanda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.Ben depremin acısını unutabilmek adına çalışmalarımı sürdürüyorum. İnşallah en kısa sürede eski günler gibi sevdiklerimiz ve öğrencilerimle bir arada resim yapacağımız günlerde yeniden bir arada oluruz.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol