Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yapar: Antakya’ya Sözümüz Var

Yayınlanma Tarihi : 11.03.2024 09:00 Bu haber 61 defa okundu

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, Antakya’yı ayağa kaldırma sözünü ziyaretlerinde yineleyerek vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Yapar: Antakya’ya Sözümüz Var

Kent genelinde ziyaretlerini son hız sürdüren Yapar, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Boyacıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Antakya İlçe Başkanı Metin Taşçı ve ilçe yönetimi ile birlikte Karlısu mahallesinde Cemil Sipahi ev sahipliğinde muhtar Mehmet İncecik ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Coşkulu kalabalığa hitap eden Yapar, Karlısu’da gerçek belediyecilik ile devam sözü aldı. Yapar, gün boyunca Tahtaköprü, Güzelburç, Yeşilova, Akçaova, Orhanlı Mahalleleri’nin yanı sıra İplik Çarşısı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. 8 Mart gibi oldukça anlamlı bir günde önceliği hayatın her alanında olduğu gibi kadınlara veren Yapar, tüm kadınlara çiçek takdiminde bulunarak Dünya Kadınlar Günü’nü tek tek kutladı. Yapar: Antakya’ya Sözümüz Var

KADINLARA ÖZEL PROJE: HANIMELİ KONAĞIYapar: Antakya’ya Sözümüz Var

Başkan Adayı Yapar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm ziyaretlerinde kadınlara çiçek takdim etti. Orhanlı Mahallesi’nde ve Tarihi Uzun Çarşı’da kadınlarla sohbet ederek isteklerini dinleyen Yapar; “SÖZ” verdik 95 mahallemizin tüm sorunu bizim sorunumuz diyerek her mahallemizi ayağa kaldıracağız dedik” ifadelerini kullandı. Yapar ayrıca anlamlı günde kadınlara özel projesini de duyurdu. Projeyle ilgili açıklamada bulunan Yapar; “Kadınlarımızın gelişimine ve sosyal yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla özel sosyal alanlar tasarlıyoruz. Bu alanlarda kadınlarımız çeşitli atölye çalışmalarına katılarak kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda, sosyalleşme imkanlarıyla bir araya gelip birbirlerine destek olacakları, güzel vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Kadınlarımızın boş vakitlerini daha verimli ve keyifli hale getirebilecekleri, birbirlerinden öğrenebilecekleri, birlikte paylaşabilecekleri bir ortam yaratmayı hedefliyoruz. Kadınlarımızın güçlenmesi ve toplumsal hayatta daha etkin rol alabilmeleri için bu sosyal alanların önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi. 

ESNAFIN VE ZANAATKARIN YANINDAYIZ EMRİNDEYİZ

Hatay Esnaf ve sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz’ın ev sahipliğinde esnaf oda başkanları ve esnaf temsilcileri ile, Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdülkadir Özel, İl Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk ve Cumhur İttifakı teşkilatlarının katıldığı programda bir araya gelen Yapar, esnafın ve zanaatkarların, üreten herkesin yanında ve emrinde olacaklarını kaydetti. Yapar daha sonra Pamuk Yıldızı Fabrikası’nı, CC Mühendislik firma sahipleri Hikmet ve Berke Çakar ve çalışanlarını, Burak Kababıyık başkanlığında Mavi Dayanışma Gönüllülerinin kurmuş olduğu “Kadın Emeği Kermesini, Tarihi Uzun Çarşı’yı ziyaret etti. 

STK’LAR İLE ORTAK AKIL YÜRÜTECEĞİZ

Antakya’yı ayağa kaldırırken, şehir için söyleyecek sözü olan herkesi dinleyeceklerini kaydeden Yapar, Cumhur ittifakı AK Parti Antakya İlçe Başkanı Mustafa Boyacıoğlu, MHP İlçe Başkanı Metin Taşçı ve Teşkilatlar ile Antakya’da hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Yapar, “İstişaremiz Antakya’mızın geleceği, inşası, ihyası ve ayağa kalkması için gerçekleşti” dedi. 

YAPAR’DAN İŞSİZLİĞE ÇARE OLACAK PROJE: ARANAN YETENEKLER EĞİTİM MERKEZİ

Antakya’da vatandaşların en büyük taleplerinden olan iş konusuna çözüm olacak projeyi de gerek belediyecilik sloganıyla İbrahim Naci Yapar duyurdu. Yapar, gençlere eğitim vereceklerini ve işsizliği önlemek amacıyla iş garantili kurslar ile gençlere iş imkanı yaratacaklarını kaydetti. Yapar, açıklamasında; “Gençleri belirli meslek veya alanlarda yeteneklerini geliştirerek iş hayatına hazırlamayı hedefleyen bir eğitim programıdır. Sanayicilerle yapılan iş birlikleriyle, sektördeki ihtiyaç duyulan meslek alanlarında gençlere eğitim imkanları sunulmaktadır. Ayrıca, programı tamamlayan gençlere iş kurma konusunda rehberlik yapılırken, gerekli finansal destek ve kredi imkanları hakkında bilgilendirme sağlanarak iş hayatına adım atmaları desteklenmektedir. Bu merkez, gençlerin ve kadınların istihdam edilmesi ve işlerini kurmaları için gerekli becerileri kazanmalarına yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Antakya’yı 95 mahallesi ile ayağa kaldırma yolunda ziyaretlerini sürdüren Yapar’a destek çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol