Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Mega Projeler” kapsamında değerlendirilen ve bölgenin kaderini değiştirecek olan İskenderun–Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu ile İskenderun–Belen–Topboğazı Devlet Yolu Projesi sahasında incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında inşası süren Belen-Topboğazı Otoyolu Tüneli, 8.5 kilometre uzunluğu ve 17 metre genişliğiyle Türkiye’nin en büyük ve tek tüneli olma özelliğini taşıyor. Tünelin tamamlanmasıyla birlikte Amanos Dağları, modern mühendislikle aşılarak, Amik Ovası’na hızlı, güvenli ve konforlu erişim sağlanacak.
Yeni Yol Ağı, Yeni Ekonomik Fırsatlar
Yeni otoyol sayesinde Kırıkhan, Hassa, İslahiye, Nurdağı, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e kesintisiz ulaşım sağlanacak. Aynı zamanda Antakya Organize Sanayi Bölgesi ve Hatay Havalimanı’na doğrudan bağlantı kurulacak. Bu da bölgeye ekonomik hareketlilik, zaman ve yakıt tasarrufu ile birlikte büyük avantajlar getirecek.
Trafik Yüküne Güvenli Çözüm: 2x3 Şerit ve 9 Yeni Kavşak
Proje kapsamında artacak trafik yükü göz önüne alınarak Topboğazı–Antakya Devlet Yolu’nun 2x3 şeride çıkarılması planlandı. Ayrıca yapılacak 9 adet farklı seviyeli kavşak sayesinde ulaşım daha güvenli ve akıcı hale getirilecek.
Vali Masatlı: Hatay’ın Geleceğine Yatırım Yapıyoruz
Sahadaki incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Masatlı, “Bu proje yalnızca bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda Hatay’ın ticaretine, sanayisine, turizmine ve istihdamına yapılmış dev bir yatırımdır. Amanoslar artık bir engel değil, bir geçit haline geliyor. Hatay’ın geleceği bu yollarla daha aydınlık olacak” dedi.