Vali Mustafa Masatlı, Eşi Esra Masatlı ile birlikte; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda, Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’nin Gastrodiplomasi Modeli: Sofra ve Miras” Panel ve Çalıştay Serisi Hatay Programına katıldı.

Medeniyetlerin, inançların, kültürlerin ve lezzetlerin asırlardır aynı sofrada buluştuğu kadim şehir Hatay’ımızda gerçekleştirilen programda konuşan Vali Mustafa Masatlı, Hatay’ın gastronomi mirasının yalnızca yemek çeşitliliğiyle değil; tarih, kültür, emek, üretim, ticaret, sofra adabı ve kardeşlik hukukuyla şekillenen büyük bir medeniyet hafızası olduğunu ifade etti.
Vali konuşmasında;
“Hatay mutfağı bir tarifler toplamı değildir. Hatay mutfağı; tarihin, kültürün, ticaretin, emeğin ve sofra adabının aynı kazanda kaynadığı büyük bir medeniyet hafızasıdır. Bu topraklarda sofra; insanların birbirini tanıdığı, farklılıkların muhabbetle buluştuğu, komşuluğun pekiştiği, misafirin baş tacı edildiği ve kardeşliğin en güçlü hâliyle yaşandığı bir gönül iklimi olmuştur.” ifadelerini kullandı.