Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Türk Dünyası Sanatçıları, Adana'da Buluştu

Yayınlanma Tarihi : 06.12.2022 20:11 Bu haber 236 defa okundu

ÇED Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Çukurova’da Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali, beş gün sürdü. Festival etkinliklerine 10 ülkeden ve Türkiye geneli 200 ‘e yakın şair, sanatçı ve yazar katıldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Türk Dünyası Sanatçıları, Adana'da Buluştu

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş tarafından organize edilen programa yüzlerce sanatçı katıldı. 7. Uluslararası Çukurova da Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali aylarca hazırlıkları sürdüren Tekbaş’ Amacımız Dünya da Türkçe konuşan kardeşlerimizle bir araya gelmek. Türk Dünyası ve Türkçe konuşanlarla birlik ve beraberliğimizi sağlamak ve aynı çatı altında tarihe Türkçe’yi konuşan kardeşlerimizle birliğimizi büyütmek. Amacımız yıllardır birbirimizden uzak kaldığımız kardeşlerimizle kucaklaşmak ve gönül köprüsünü genişletmek, diye konuştu.

ÇED tarafından her yıl düzenlenen 7. Uluslararası Çukurova’da Türk Dünyası Şiir ve Müzik

Festivali programa hızlı başladı. Ve ülkemizin değişik illerinden yaklaşık 200 şair, sanatçı ve yazarın katıldığı festival, Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı ve Türk Dünyasından katılan Azerbaycan,  Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Rusya federasyonu Türkleri, Türkmeneli, Kerkük, Erbil Irak, Batı Trakya, Kırım,  Kıbrıs, Almanya, Hollanda ve Türkiye’nin değişik illerinden  katılan yüzlerce sanatçı, şair Adana da Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde özlem giderdiler. 

Atatürk Parkında topluca aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Adana Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi ziyaretleriyle devam etti. Ve serbest zamanda Adana’nın değişik yerleri gezildi.

Akşam Selman-ı Pak Kültür Merkezinde Türk Dünyası  ve Türkiye geneli katılan sanatçılar  şiir ve şarkılar okuyarak geceye damgasını vurdular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol