Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Haraparası Mahallesi’nde bulunan Şehit Osman Durmaz Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar ile esnaf, depremin üzerinden yaklaşık üç yıl geçmesine rağmen cadde sorunlarının çözülmemesine tepki gösterdi. Yaz aylarında yoğun toz, kış aylarında ise çamurla mücadele ettiklerini belirten mahalle sakinleri, yetkililerden caddenin bir an önce asfaltlanmasını istedi.

Bölge sakinleri, özellikle yaz aylarında araçların geçişi sırasında oluşan yoğun toz nedeniyle ev ve işyerlerinde duramaz hale geldiklerini belirterek çareyi caddeyi kendi imkânlarıyla sulamakta bulduklarını söyledi. Vatandaşlar, “Tozdan duramıyoruz, mecburen kendimiz sulama yapıyoruz. Bazen öyle oluyor ki tozdan göz gözü görmüyor” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.
Mahalle esnafı ise toz nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti. Kapı ve pencereleri açamadıklarını belirten esnaf, ürünlerin sürekli toz içinde kaldığını ve bu nedenle müşterilerin de gelmek istemediğini söyledi.
Yağışlı havalarda ise durumun daha da zorlaştığını anlatan mahalle sakinleri, caddenin adeta çamur deryasına döndüğünü belirtti. Günlük yaşamın zorlaştığını vurgulayan vatandaşlar, tozun özellikle astım ve solunum rahatsızlığı bulunan kişiler için ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade etti.
Haraparası Mahallesi sakinleri ve esnafı, yetkililere çağrıda bulunarak Şehit Osman Durmaz Caddesi’nin bir an önce asfaltlanmasını ve yıllardır süren sorunun kalıcı şekilde çözüme kavuşturulmasını talep etti.