Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TGC önceki Başkanlarından Burhan Felek Mezarı Başında Anıldı

Yayınlanma Tarihi : 05.11.2023 14:12 Bu haber 178 defa okundu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki başkanlarından gazeteci-yazar Burhan Felek mezarı başında anıldı.Her yıl 4 Kasım tarihinde yapılan anma törenine TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Burhan Felek’in yeğeni Okşan Atasoy ile kızı Heves Atasoy, TGC üyeleri Seraceddin Zıddıoğlu, Metin Özyıldırım ve meslektaşları katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
TGC önceki Başkanlarından Burhan Felek Mezarı Başında Anıldı

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkanlarından gazeteci-yazar Burhan Felek’i ölümünün 41. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz. Basın tarihimizin önde gelen isimlerinden olan Burhan Felek yazılarıyla olduğu kadar mesleğin gelişmesine gösterdiği katkılarla da unutulmazların arasında yer almıştır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 26 yıl süreyle başkanlığını yürüten Burhan Felek bu süreçte büyük sıkıntılar arasında Cemiyetin ayakta kalması için çaba harcamış, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kurulmasına da öncülük etmiştir. Adına konulan Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Türkiye’nin en saygın ödüllerinden biri olarak devam etmektedir.”

BURHAN FELEK KİMDİR?

Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul’da doğdu ve Hukuk Mektebi’ni bitirdi. Mesleğe Ahmet Rasim’in Donanma Dergisi’nde başladı. Tasvir-i Efkar Gazetesi’nde spor ve foto muhabiri olarak çalıştı. Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı. 1925 yılından başlayarak son günlerine kadar köşe yazılarını sürdürmesi nedeniyle Şeyhül Muharririn unvanı ile ödüllendirildi. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nde öğretim üyeliği yaptı. İtalyan mizahçısı Giovanni Guareschi’nin “Don Camillo” dizisini Türkçe’ye çevirdi, İstanbul Üniversitesi’nin Onursal Hukuk Doktorluğu’nu alan ilk gazeteci oldu. TGC başkanlığını 1949–1952 ve 1959-1982 yılları arasında iki kez üstlendi. 4 Kasım 1982 yılında vefat etti. TGC tarafından 1983 yılında adına oluşturulan Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri her yıl sürdürülüyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol