Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SES’te ‘Dünya Radyoloji Günü’ Kutlaması

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2022 14:27 Bu haber 249 defa okundu

SES Hatay Şubesi tarafından “8 Kasım Dünya Radyoloji Günü” kutlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
SES’te ‘Dünya Radyoloji Günü’ Kutlaması

Sendika binasında gerçekleşen etkinliğe SES Hatay Şubesi yöneticileri katıldı. Sendika adına açıklama yapan Zeynep Bolat, günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı şöyle devam etti:

“Bugün kutlama değil isyan var.  İktidar önceki yıllarda günlük 5, haftalık 25 saat olan çalışma saatlerini; günlük 7, haftalık 35 saate çıkarmış, yılda 90 günlük yıpranma payları 35 ila 45 güne düşürmüştü. Bu yıl radyoloji alanında emek veren sağlık çalışanlarının bir hakkına daha el koyarak ölümcül hak kayıplarına bir yenisini ekledi. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan ‘radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir’ hükmü yok sayılarak radyoloji teknikerlerine ve teknisyenlerine yasaların verdiği 30 günlük radyasyon izni hakkının yönetmelikle iptal edildiğini açıkladı. Aksi yönde kanuna rağmen çıkarılan yönetmelikle izinler azaltılıyor ve bölünüyor. Radyoloji emekçileri daha çok kâr için daha çok çalıştırılarak isteniyor, sağlıkları ve hayatları riske atılıyor.”

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM ÖLÜM DEMEKTİR

“Bir kere daha söylüyoruz sağlıkta dönüşüm programı ölüm demektir. Daha çok kar için sağlığın özelleştirilmesi, taşeronlaştırılması ve bu bağlamda faklı hizmet ve istihdam biçimleri ile kamu dışı hizmetlerin yaygınlaştırılması iyi hizmet değil, hastalık ve ölüm getirir. Sağlık emekçileri arasında ayrım yapılmaksızın sağlık hizmetinin bütüncül bir yaklaşımla sunulması gerekmektedir. Bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin olduğu gibi radyoloji emekçilerinin sağlıklı koşullarda nitelikli hizmet verdiği, güvenli, güvenceli çalışma koşullarına ve yoksulluk sınırının üstünde emekliliğe yansıyan temel ücrete ulaşması için dayanışma azmimizle Radyoloji emekçilerinin gününü kutluyoruz. Daha iyi bir sağlık hizmeti mümkün.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol