Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Rengarenk Sergi Sanatseverleri Buluşturdu

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2022 14:18 Bu haber 216 defa okundu

Kuruculuğunu Selda Eğer’in yaptığı Rengarenk Sanat Evinde resim çalışmaları yapan ressamların eserlerinden oluşan ‘Rengarenk” sergi sanatseverleri buluşturdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Rengarenk Sergi Sanatseverleri Buluşturdu

İskenderun belediyesi Sanat Galerisi’nde serginin açılışına İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile sergide eserleri bulunan ressamlar ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Rengarenk Sanat Evi kurucusu Selda Eğer, ilk resim sergilerini açtıklarını ifade ederek “Sanat Evi’mizin karma resim sergisi adı altında ressam arkadaşlarla birlikte bir sanat evi açtık ve tüm senenin ürünlerini eserlerimizi bu güzel sergide tüm İskenderun halkıyla paylaşıyoruz. Sanatla bakan gözler, her zaman ışıldar, güzel bakar. O yüzden bu güzelliklerin insanlarımıza ihtiyacı olduğunu düşünerek böyle bir sergi hazırladık” dedi.

Eğer, serginin İskenderun sanatına olumlu etki yapacağına inandıklarını vurgulayarak şunları dedi:

“İskenderun’daki kültürel sanatsal faaliyetleri katkı olacak bu sergimize tüm İskenderun halkı davetlidir. Toplam 80 eser bulunuyor. Ayrıca küçük ressamlarımız da var. Eserlerimiz yağlı boya, akrilik boya, doğa, insan, tarih, temalı konularını işledik.”

Konuşmaların ardından Kaymakam Demiryürek ve belediye Başkanı Tosyalı’nın hazır olması dilekleriyle kesti. Sergiyi gezen davetliler, eserleri incelerken, ressamları da kutladılar. Serginin üç gün gezilebileceği belirtildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol