Antakya Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Şenlikleri, sahne gösterileriyle vatandaşlara unutulmaz akşamlar yaşatmaya devam ediyor. Şenliklerin en eğlenceli bölümünü oluşturan sahne performansları, özellikle hafta sonu akşamlarında yoğun ilgi görüyor.

Etkinlik alanında sahne alan Toprak Sanat Evi Oyuncuları, Genel Yayın Yönetmenleri Barış Bahar öncülüğünde meddah gösterileri, Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu (Kavuklu ve Pişekâr), çeşitli yarışmalar ve sürpriz hediyelerle ziyaretçilere özledikleri geleneksel Ramazan eğlencelerini sunuyor.
Geleneksel Türk tiyatrosunun en güzel örneklerinin sahnelendiği gösterilerde çocuklar kadar yetişkinler de keyifli anlar yaşıyor. Renkli diyaloglar, doğaçlama espriler ve seyirci katılımıyla zenginleşen program, Ramazan akşamlarına neşe katıyor.
Asrın felaketinin üzerinden üç yıl geçtikten sonra yeniden düzenlenebilen Ramazan Şenliklerinde sahne gösterilerine gösterilen yoğun ilgi, depremzede vatandaşların bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri ne denli özlediğini bir kez daha ortaya koydu. Seyircilerden aldıkları enerjiyle performanslarını daha da coşkuyla sergileyen Toprak Sanat Evi oyuncuları, Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhunu sahneye taşıyarak izleyenlere hem nostalji hem umut dolu anlar yaşattı.
Toprak Sanat Evi Genel Yayın Yönetmeni Barış Bahar yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız nasıl özlediyse biz de onların karşısında sahne almayı özledik. Biz hafta sonları sahne alıyoruz. Daha şenlikler başlamadan böyle bir yoğunluğun yaşanacağını biliyorduk. Çünkü Anadolu’nun ilk camisi olarak bilinen Habib-i Neccar Camii ibadete açılmıştı ve etkinlik hemen yanı başındaki alanda gerçekleşecekti. Ekibimizden sahne gösterileri istendi, biz de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirerek ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyoruz. Bu anlamda her biri birbirinden yetenekli sanatçı kardeşlerim Nevzat Çamkerten, Hasan Aşkar, Nisa Kurt ve Yaşam Parlakyıldız’a sergiledikleri performanslardan dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizlere bu imkânı sağlayan Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.