Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Paris’te Türk Mutfağı Haftası’nda Hatay Yemekleri Tanıtıldı

Yayınlanma Tarihi : 24.05.2023 21:16 Bu haber 172 defa okundu

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fransa’nın başkenti Paris’in en eski Fransız gastronomi ve otelcilik okulu Ferrandi’de Hatay yöresi yemekleri tanıtıldı. Tanıtımın yapıldığı merkezdeki etkinliğe, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müsavir yardımcısı Fatos Özsoy, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Suna Timur Ağıldere katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Paris’te Türk Mutfağı Haftası’nda Hatay Yemekleri Tanıtıldı

Türk Mutfağını tanıtım etkinliğinde konuşan Büyükelçi Onaner, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Türkiye’de ve yurt dışında Türk mutfağını tanıtmak için bu türk etkinlikler düzenlendiğine dikkat çektiği konuşmasında, Türkiye’den gelen Şeflerin hazırladıkları yemeklerin Türk mutfağının zengin ve tarihi bir mutfak olduğunuTürk kültürünü ve Akdeniz’i temsil ettiğini ifade ettiği konuşmasında, burda bugün tanıtımı yapılan Hatay ve Gaziantep yöresinin yemekleri olduğunu belirtti.

Türk Mutfağını tanıtımı için Türkiye’den gelen şefler Adıgüzel Yıldız, Süreyya Çetin ve Zeynel Aksar, gastronomi ve otelcilik okulu öğrencileri Türk şeflerin hazırladıkları meze ve yemekleri dikkatlice izlediler. Etkinlik için salonda bulunan davetlilere hazırladıkları Hatay’a özgü mezelerin yanı sıra yaprak sarma ve kuru patlıcan dolması ikram edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol