Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Öğretmenevi Yapımı Için Ağaçları Kestiler!

Yayınlanma Tarihi : 12.02.2024 11:01 Bu haber 156 defa okundu

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, Kırıkhan ilçesinde bulunan mesire alanında öğretmenevi yapımı için 5-6 dönümlük alanda ağaç kesimi yapıldığını ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Öğretmenevi Yapımı Için Ağaçları Kestiler!

Abdullah Öğünç, ağaç kesimine tepki göstererek, "1960’lı yıllarda ağaçlandırılan günümüzde ise derneğimiz ve doğaseverler tarafından zaman zaman fidan dikimi yapılan hem Kırıkhan Halkına hem de binlerce canlıya ev sahipliği yapan Hatay Kırıkhan’lıların tek nefes alma mekanı olan Kırıkhan mesire yerinden "çeşitli ulvi bahaneler" ile ağaç kesimleri devam etmektedir" ifadelerinde bulundu.Öğretmenevi Yapımı Için Ağaçları Kestiler!

Derneklerine gelen ihbarlar ve bölgede yaptıkları incelemelerde 5-6 dönümlük bir alanda kesim yapıldığını gördüklerine dikkat çeken  Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, "Bu defa sığınılan ulvi bahane 'öğretmen evi inşaası" oldu, daha önce hastane olmuştu, ondan önce de milli eğitim binası inşaası. Milli eğitim binası inşası derneğimiz girişimleri ile durdurulmuştu. Ancak devam eden kesimler hızlı bir şekilde gece saatlerinde gerçekleştiğinden pek kimse tarafından görülmedi. Öğretmenevi Yapımı Için Ağaçları Kestiler!

İlçe merkezimizin sığınağı olan mesire yerindeki bu ağaç kıyımı nereye kadar devam edecek?

KIRIKHAN'DA ÖĞRETMENEVİ YAPACAK EN AZ 10 TANE YER GÖSTERİLİR

Eminiz ki Kırıkhan’da o öğretmen evini yapacak en az on tane yer gösterilir. Kırıkhan gibi ağacı az bir yerde boş bir hazine arazisini alıp gerçekten çalışarak cennete çevirmek varken neden ağaç kesimi yolu tercih edilir ki? 

Bu suç işlenirken bürokrasiden ses çıkmaması da anlaşılmaz bir aymazlıktır. 

Değerli Kırıkhan'lı hemşehrilerim;'Kırıkhan Mesire Alanı'nın korunması için inanın çok mücadele verdik, ancak görüldüğü üzere göze kulağa hoş gelen yatırım bahaneleri ile kesilmeye devam ediyor. Elinde balta ile her önüne gelen agacı suç işleyerek bir bahane ile kesen güruha karşı elimizde kalemimizle dilekçe yazarak yasal yollardan mücadele edemez hâle geldik. Yerel ve merkezi yönetim temsilcilerinin tahribata dur demesini bekliyor, sizleri de göreve davet ediyoruz." diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol