Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Naseh'ten Antakya ‘nin Kültürüne Katkı Veren Yazı Dizisi

Yayınlanma Tarihi : 10.07.2023 10:36 Bu haber 189 defa okundu

Hatay'ın renkli simalarından, işinsanı ve Arkeolog Jozef Naseh, doğup büyüdüğü ve yaşadığı kente yapmış olduğu araştırmaların yanısıra kültürel anlamda da katkı sunmaya devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Naseh'ten Antakya ‘nin Kültürüne Katkı Veren Yazı Dizisi

Jozef Naseh, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antakya’nın yakın  dönemlerini kapsayan ,sosyal ve kültürel  yaşanmışlıkları  içeren kent belleği konusunda çok sayıda makaleler yazdığını vurgulayarak, "Oluşan yıkım sonucunda , yaklaşık elli yıllık ,fotoğraf, belge ve bilgi birikimlerim bu yıkımın altında kaldı" dedi.Naseh'ten Antakya ‘nin Kültürüne Katkı Veren Yazı Dizisi

Yaşama değer katacak özlü ve kısa paylaşımlarla Antakya'nın kültürel yaşanmışlıklara katkı sunmaya devam edeceğini belirten Jozef Naseh, son yazısında şehrin kahve ve kahvehane kültürünü kaleme aldı.Naseh'ten Antakya ‘nin Kültürüne Katkı Veren Yazı Dizisi

Naseh'in 'Antakya'nın kahve ve kahvehane kültürü' yazısı sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı ve ilgiyle okunmaya devam ediyor.

Antakya'nın sevilen ismi Jozef Naseh'in kendi sosyal medya hesabında kaleme aldığı, "Gönül ne kahve ister, ne kahvehane!! Gönül bir dost ister, kahve bahane.." yazısını okuyucularımızın da ilgi duyacağını düşünürek, yazıyı aynen yayınlıyoruz.

GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE !!

GÖNÜL BİR DOST İSTER KAHVE BAHANE..

Bu gün sizlerle , Antakya ‘daki kahve kültürümüzü  ve anılarımızı süsleyen kahvehanelerimizi yazacaktım. Makalem çok uzun oldu. Beş altı sayfayı buldu.!! Çok uzun olduğu  için bundan vaz geçtim. Biliyorum !  Sosyal platformlarda yazılan uzun makaleler  sonuna  kadar okunmuyor ? Daha çok , paylaşımlarda ilgimizi  çeken resimler , makalenin  başlığı ile örtüştüğü  zaman, genel anlamda , duygu ve düşüncelerimizi anlatmada  yeterli kalıyor?  Bu yüzden uzun makaleler  yerine , yaşamımıza değer katan , özlü ve kısa paylaşımlar  yapmaya  karar verdim.

Anımsayanlarınız bilir ? Antakya’nın yakın  dönemlerini kapsayan ,sosyal ve kültürel  yaşanmışlıkları  içeren kent belleği konusunda çok sayıda makaleler yazdım. Oluşan yıkım sonucunda , yaklaşık elli yıllık ,fotoğraf, belge ve bilgi birikimlerim bu yıkımın altında kaldı.

Onları bir daha toparlamak çok zor. Ama olanaksız değil.? Bu yüzden , sizlerin  desteğine gereksinmem var. Bu desteği vereceğinizi umarak , izin verirseniz ,bu gün değişik bir uygulama yapmak istiyorum.

Ben Makalemin konusu olan ‘’ Antakya’daki kahve ve kahvehane kültürü’’ konusunda  anımsayabildiğim bilgilerimi kısaca sizlerle paylaşacam , Ardından bu bilgilere ait anılarınız veya belge , bilgi ve fotoğraflarınız varsa , dilerseniz herkesin görebileceği şekilde , dilerseniz de bana özelden paylaşırsanız ; bana güç ve onur verirsiniz.

Yapacağınız bu paylaşımlar , size özel bilgilerse , izin verirseniz  sizden alıntı yaptığımın notunu düşerek , ilerde geniş bir makale haline dönüştürmeyi düşünüyorum.  Bu uygulama kayıp olan  ,kent belleğimizin yeniden toparlamasına yardımcı olacaktır. Katkı ve katılımlarınız bana güç ve onur verecektir.

Gönül ne kahve ister ne kahvehane Gönül bir dost ister kahve bahane? Dostlarınızla , içtiğiniz  coşku dolu kahveleriniz olsun.. Mutlu ve huzurlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğimle saygılar sevgiler sunarım.. GÜNÜZ AYDIN OLSUN

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol