Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MKÜ Araştırma Hastanesinde Açık Kalp Ameliyatı Tekrar Başladı

Yayınlanma Tarihi : 25.10.2023 16:48 Bu haber 181 defa okundu

6 Şubat depremleri sonrası faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde açık kalp ameliyatlarına tekrar başlandı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
MKÜ Araştırma Hastanesinde Açık Kalp Ameliyatı Tekrar Başladı

Yaşanan yıkıcı depremler sonucu bölgenin ayakta kalan tek sağlık merkezi olan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun çalışmalar sonucunda vatandaşlara daha kapsamlı bir sağlık hizmeti vermeye başladı. 

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Prof. Dr. İyad Fansa başkanlığında, Doç. Dr. Metin Onur BEYAZ, Araştırma Görevlisi Dr. Sefer KAYA ve yardımcı sağlık personeli ile birlikte bölgenin açık kalp ameliyatlarının yapıldığı tek merkez olarak 43 yaşındaki erkek hastanın ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı. Nefes darlığı, çabuk yorulma yakınmaları ile hastanemize başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde kalp kapakçığında bozukluk tespit edildi.

Hasata Mininal İnvazi yöntemleri ile (Halık dilinde imam tahtası denilen sternum açılmadan küçük kesilerle yapılan) kalp kapak değişimi ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı. 

Göğüs ağrısı nedeniyle acile başvuran 46 yaşındaki diğer erkek hastanın hastanemizde yapılan tetkikler sonucunda kalbi besleyen ana damarda ciddi darlık tespit edilmesi üzerine klasik yöntemlerle Korone Baybas Greft ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı.

Ameliyat sonrası yoğun bakımda takipleri devam eden her iki hastanın genel durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol