Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mithat Kalaycıoğlu’ndan Hatay’ın Kültürel Mirasına Değerli Katkı

Yayınlanma Tarihi : 29.10.2025 20:06 Bu haber 172 defa okundu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Hatay İl Temsilcisi ve Hatay Mahalli Haber İnternet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mithat Kalaycıoğlu, uzun yıllar süren çalışmasının ürünü olan “Hatay Halk Bilimi” adlı kitabını Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’e hediye etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Mithat Kalaycıoğlu’ndan Hatay’ın Kültürel Mirasına Değerli Katkı

Araştırmacı-yazar ve halk bilimci Mithat Kalaycıoğlu, Hatay’ın zengin kültürel mirasını, geleneklerini ve çok yönlü yaşam dokusunu ele aldığı eserini Rektör Eren’e makamında takdim etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Hatay Halk Bilimi” kitabının; şehrin halk kültüründen gastronomisine, inanç yapısından sözlü anlatımlarına kadar geniş bir alanda bilgi sunduğunu belirten Kalaycıoğlu, “Bu kitap sadece geçmişin değil, geleceğin de sesi olacak. Her Hataylının kütüphanesinde bulunması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kalaycıoğlu, eserin Hatay’ın çok kültürlü yapısını, sözlü ve yazılı mirasını, eşsiz mutfağını ve yaşayan geleneklerini gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini vurgulayarak, “Bu çalışmanın, ilimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ise, “Hatay Halk Bilimi” kitabının hem akademik çevreler hem de yerel okuyucular için rehber niteliğinde bir kaynak olduğunu belirterek, değerli çalışmasından dolayı Mithat Kalaycıoğlu’na teşekkür etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol