Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Milletvekili Çalışkan Hatay'da Yaraları Yerinde Inceledi

Yayınlanma Tarihi : 24.05.2026 03:04 Bu haber 46 defa okundu

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, beraberindeki heyetle birlikte Hatay’ın Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen afet bölgelerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Samandağ’daki tablonun ağır olduğunu belirten Çalışkan, bölgenin acilen "Özel Afet Bölgesi" ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Milletvekili Çalışkan Hatay'da Yaraları Yerinde Inceledi

 Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan; İl Başkanı Fadıl Koçak, Altınözü İlçe Başkanı Mahmut Şan ve Gençlik Kolları Başkanı Sefa Ateş ile birlikte Hatay’da saha çalışmalarına devam ediyor. Heyelan, sel ve kaza acılarıyla sarsılan ilçeleri tek tek gezen Çalışkan, halkın taleplerini yerinde dinledi.Milletvekili Çalışkan Hatay'da Yaraları Yerinde Inceledi

 ANTAKYA’DA HEYELAN MAĞDURLARINA ZİYARETMilletvekili Çalışkan Hatay'da Yaraları Yerinde Inceledi

 Ziyaretlerine Antakya ile başlayan Necmettin Çalışkan ve beraberindeki heyet, heyelan felaketinin yaşandığı Hacı Ömer Alpagot Mahallesi’ne gitti. Mahalle Muhtarı Mehmet Kaplan’dan yaşanan toprak kaymaları ve riskli bölgeler hakkında detaylı bilgi alan Çalışkan, evleri zarar gören ve tedirginlik yaşayan mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

 DEFNE’DE TAZİYE VE DAYANIŞMA MESAJI

 Programına Defne ilçesiyle devam eden Milletvekili Çalışkan, Harbiye Mahalle Muhtarı İlker Aşkar’ı ziyaret ederek mahalledeki son durum hakkında bilgi aldı. Ardından, geçtiğimiz günlerde meydana gelen elim bir kazada hayatını kaybeden genç vatandaş Doğan Dağlı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Çalışkan, "Acımız büyük, kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

 SAMANDAĞ’DA SELİN BİLANÇOSU AĞIR: "DURUM İÇLER ACISI"

 Sel felaketinin vurduğu Samandağ’da kapsamlı incelemelerde bulunan Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, burada yerel yetkililerle bir araya geldi. Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay ve Kaymakam Vekili Muhammed Yiğit Yıldırım’dan yürütülen çalışmalar ve hasar tespit süreci hakkında bilgi alan Çalışkan, ardından sahaya indi.

 Özellikle Tekebaşı Mahallesi’nde evleri ve iş yerleri sular altında kalan, hayvanları telef olan vatandaşların dertlerini dinleyen Çalışkan, selde hayatını kaybeden Semih Kimyonok’un ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

 "ÖZEL AFET BÖLGESİ" ÇAĞRISI

 Samandağ’daki incelemelerinin ardından kritik bir açıklama yapan Çalışkan, bölgedeki tahribatın büyüklüğüne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Bölgedeki durum maalesef içler acısı. Samandağ’da hayatın normale dönebilmesi, esnafımızın ve çiftçimizin ayağa kalkabilmesi için bölge bir an önce 'Özel Afet Bölgesi' ilan edilmelidir. Vatandaşlarımızın zararları ivedilikle karşılanmalı, hiçbir hemşehrimiz bu zorlu süreçte mağdur edilmemelidir. Rabbim şehrimizi ve milletimizi her türlü afet ve kazadan korusun."

 Milletvekili Çalışkan, tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol