Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Yayınlanma Tarihi : 14.02.2016 00:00 Bu haber 1307 defa okundu

Defne Belediyesi ev sahipliğinde, Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi ile  MKÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu ortaklığıyla “Meme kanserini tanıyorum” adlı konferans düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Tavla Mahallesi Alseba Çay Bahçesinde gerçekleşen etkinliğe Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Bedia Öztürk, MKÜ Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Hakverdi ile vatandaşlar katıldı.

ÖZTÜRK: “SAĞLIKLI KADINI SAĞLIKLI GELECEK” OLARAK GÖRÜYORUZ

Konferans öncesi açılış konuşması yapan Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Bedia Öztürk, Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak hedefimiz kentimizde kadınların sağlık, eğitim, hukuk ve çevre konularındaki sorunlarına ışık tutabilmek olduğunu söyledi.

Sağlıkla ilgili olarak ikinci kez bu etkinliğe gerçekleştirdiklerini hatırlatan Öztürk, “Başlangıç noktası olarak gördüğümüz kadınlarımızın bilinçlendirilmesi, “Sağlıklı kadın sağlıklı gelecek” olarak görüyoruz. Kadının yetiştirdiği sağlıklı nesilleri bizleri çağdaş geleceğe götürecektir. Şehrimizin Tavla Mahallesi kadınlarıyla yapacağımız bu bilgilendirme toplantımızın konusu “Meme kanseri ve erken teşhisin önemidir. Bu etkinliği beraber gerçekleştirdiğimiz ve bizlere her zaman destek ve katkı sunan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’a, Tavla Mahalle Muhtarı Semih Gözel’e, MKÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğuna ve hocaları Doç. Dr. Sibel Hakverdi’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

HAKVERDİ: MEME KANSERİ ERKEN TEŞHİSLE TEDAVİ EDİLEBİLİR

MKÜ Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Hakverdi yaptığı konuşmada, Meme kanseri meme dokusunu oluşturan süt yapan hücreler veya süt kanallarını oluşturan hücrelerin, amaçsız ve kontrolsüz arasında sık görülen kanser türü olduğunu söyledi.

Meme kanserinin görülme oranı, yaşla birlikte artmakta olduğuna dikkat çeken Hakverdi, “40 yaş sonrası kadınların düzenli meme muayenesi ve mamografi yaptırmaları çok önemlidir. Kadınların her ay kendi kendilerine yapacağı kontrol, meme kanserine erken teşhisine olarak tanımaktadır. Erken tanısı konmuş meme kanseri tamamen tedavi edilebilen bir hastalıktır” ifadesinde bulundu.

YAMAN: MEME KANSERİ CİDDİ BİR HASTALIK

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Meme kanseri önemli ve ciddi hastalık olduğunu belirterek, “Meme kanserinin ufak yöntemlerle tespit edilecek bir yöntemi vardır. Vatandaşlarımızı sağlık konusunda bilinçlendirmeyi sürdüren Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi ile MKÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu öğrencilerini ve hocalarını tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından MKÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu öğrenciler slayt eşliğinde konferans katılan vatandaşlara, “Meme kanseri ve erken teşhis önemi” hakkında geniş bilgiler sundular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol