Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Konser; Cumhuriyet'in 100. Yılı Anısına Köprübaşında

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2023 20:15 Bu haber 125 defa okundu

“Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Depremde Kaybettiklerimizi Anma Konseri” 21 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda, 6 Şubat Depreminde yıkılan Hatay’da “Yeniden Doğuşun" umudunu yeşertmek, depremde kaybettiklerimizi anmak, hafızaları diri tutmak ve tüm dünyanın dikkatini tekrar “deprem” gerçeğine çekmek amacıyla gerçekleştirilecek.

Paylaş Paylaş Paylaş
Konser; Cumhuriyet'in 100. Yılı Anısına Köprübaşında

Hatay yaralarını sanatla sarıyor: Hatay Akademi Senfoni Orkestrası depremden sonra ilk kez Hatay’da.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası var olduğu topraklara dönüyor ve depremden sonra ilk kez Hatay’da konser veriyor.

2019 yılında Şef Ali Uğur tarafından kurulan, bünyesinde Hatay Çocuk ve Gençlik Orkestrası&Korosu, Hatay Çoksesli Korosu, Eğitim Korosu, Elmanın Şarkısı Müzik Grubu gibi oluşumları olan Hatay Akademi Senfoni Orkestrası depremden bu yana çeşitli şehirlerde dayanışma konserleri gerçekleştiriyor.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası depremin etkileriyle mücadele eden toplumumuza destek olmak amacıyla “Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Deprem Anma Konseri”ni Hatay’ın kalbi olan Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda (Köprübaşı) açık havada düzenleyerek gelecek için umut dolu bir toplum hafızasının inşasına müzik ile katkı sunmayı amaçlıyor. Bu özel etkinlik, toplumun birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmek, moral vermek ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı. Konser kadrosunu; Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın depremden dolayı Türkiye’nin farklı şehirlerine göç etmek zorunda kalan müzisyenlerinin yanı sıra ülkemizdeki opera, senfoni ve konservatuar müzisyenleri ve Hatay ’da bulunan müzik öğretmenleri oluşturuyor. Sahnede, Cumhuriyet’in 100. yılını temsilen 100 kişilik orkestra ve 100 kişilik koro yer alacak. Böylelikle toplumun genelinde depremde kaybettiklerimizi anmayı ve umudu yeşertmeyi hedefleyen bu konser, deprem bölgesinde yeni yaşamı örmenin adımlarını atmayı amaçlıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol