Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kırtasiyeciler ürün Tedarik Etmede Zorlanıyor

Yayınlanma Tarihi : 05.09.2023 14:52 Bu haber 134 defa okundu

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay’ın İskenderun ilçesinde 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılı başlamasına sayılı günler kala Kırtasiyeler de ihtiyaçları karşılamak üzere hazırlıklarını tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kırtasiyeciler ürün Tedarik Etmede Zorlanıyor

Yüzyılın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde kırtasiye malzemeleri satan esnaflar ile tedarikçilerinin de etkilendiğini dile getiren Kırtasiye sahibi Zühal Tamsöz “Yaşadığımız büyük afet sonrasında İskenderun’da ve Antakya’daki toptancılarımızın eşyalarının çoğu enkaz altında kaldı. Bundan dolayı ürünleri tedarik etmekte zorlandık, zorlanıyoruz” dedi.

MALZEMELERİ GEÇEN AY FUARDAN ALDIK

Kırtasiye malzemelerini geçen ay fuarlardan aldıklarını ancak fiyatlarda ciddi bir artışın söz konusu olduğunu vurgulayan Tamsöz “Peşin ödediğimiz ürünler KDV yükseldikten sonra, ücreti öncesinde ödememize rağmen KDV yansıdığı için ürüne tekrar ek ücret ödedik. Bunun sıkıntısını da yaşadık. Kırtasiye malzemeleri fiyatlarında ciddi bir artış söz konusu oldu. Deprem bölgesi olmasından dolayı biz maliyetin biraz üstünde düşük karla satış yapıyoruz. Fiyatlarımız uygun, ürünlerimizin üzerine çok fazla bir maliyet ücreti koymuyoruz. Kırtasiyemizde Okul öncesi, Anasınıfı 1.sınıf, kaynak kitapları, hikaye kitapları ve tüm öğretmemelere, öğrencilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol