Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kimse ümitsizliğe Kapılmasın, ümit Biziz!

Yayınlanma Tarihi : 14.03.2024 10:36 Bu haber 61 defa okundu

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi ile beraberinde bulunan 14 ilçe belediye başkan adaylarının Proje Tanıtım Toplantısı’nda konuşan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, birleştirici yönüyle muhteşem bir sunum yaparak protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Kimse ümitsizliğe Kapılmasın, ümit Biziz!

HBB Yerleşkesi Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi ile birlikte 14 ilçe belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantısına CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Nermin Yıldırım Kara, Eski Bakanlardan Nihat Matkap, Eski Milletvekili İsmet Tokdemir, CHP  Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, CHP ilçe belediye başkan adayları ile belediye meclis üyesi adayları, Oda Başkanları, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi. Kimse ümitsizliğe Kapılmasın, ümit Biziz!

İLK TANITIM ANTAKYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. AKSOY’DAN Kimse ümitsizliğe Kapılmasın, ümit Biziz!

HBB Yerleşkesi Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah ve çalışma arkadaşları, şehitlerimiz ve 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy’un videolu proje sunumu yapılmasının ardından vatandaşların alkışlarıyla kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. 

“DİRENÇLİ KENTLER PROJESİ”

Bu proje ile şehrimizi doğal afetlere karşı daha dirençli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Dirençli Kentler Projesi ile şehirlerimizi gelecek kuşaklara daha güvenli bir şekilde devretmek için kararlıyız.

“KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ”

Kadınların güçlenmesini ve toplumsal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla kurulacak olan Kadın Dayanışma Merkezimiz, kentimizin kadınlarına umut, destek ve güç vermek için var olacaktır.

“BİZİM KADINLAR BİZİM ÇOCUKLAR”

Ekonomik olarak dezavantajlı ailelere çocuk bakım hizmeti sunmak amacıyla belediye sınırları içerisinde bulunan uygun alanlarda kreşler açmayı hedeflenmekteyiz.

“GERİ DÖNÜŞÜMLE YEŞİL YARINLARA”

Çevreyi korumak ve sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için geri dönüşüm alışkanlığını teşvik edecek, geri dönüşüm tesisleri kurarak yeşil yarınların temellerini atacağız.

“ENGELSİZ BİRİM”

Belediye bünyesinde kurulacak olan Engelsiz Birim, özel bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak için çeşitli projeler planlayacak ve yürütecektir.

“SİVİL TOPLUM VE İNOVASYON MERKEZİ”

 

Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi, sivil toplum kuruluşlarının, odaların bir arada olacağı ve deprem sonrası yaşanan sorunların çözümü noktasında işbirliği ortamının oluşacağı merkez olacaktır.

“BELEDİYE AŞEVİ”

Sıcak yemek servisi sağlayacak aşevimiz ile hemşerilerimize hizmet vereceğiz. Kimseyi yalnız ve kaderine terk edilmiş bırakmayacağız. Soframızı paylaşacağız.

“ESNAF DESTEK BÜROSU”

Esnafımızın işlerini geliştirmelerine ve sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için bir destek merkezi kuracağız. Her zaman yanlarında olacak ve hizmet kalitemizi arttırmak için tüm gücümüzle çalışacağız.

“PAZAR YERLERİ YENİLENİYOR”

Yeni semt pazar alanlarının kurulması ve mevcut pazar yerlerinin yenilenmesiyle vatandaşlarımız daha rahat, hijyenik, konforlu ve güvenli ortamlarda alışveriş yapacak, esnafımıza destek olacağız. Kendi ürettiği ürününü sergilemesi için kadınlarımıza özel tezgah yeri ve hak sahipliği tanıyacağız.

“MESLEKİ EĞİTİM ve SANAT KURSLARI”

Belediye tarafından sunulacak olan kurslar ve eğitimler ile bireylerin yeteneklerini geliştirmesini sağlayacak ve halkımızın istihdam olanaklarını arttıracağız.

“GENÇLİK MERKEZİ”

Belediyemiz tarafından kurulacak olan bu merkez ile gençlerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve geleceğe daha hazırlıklı bir şekilde adım atmalarını sağlayacağız.

“HALK MECLİSİ”

Depremde etkilenen mahallelerde vatandaşlarımızın bilgi edinmelerini kolaylaştırmak, yapılacak çalışmalara katkı sunmalarını sağlamak amacıyla dijital ortamda mahalle meclisleri kurulacak, şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız.

“KIRSAL KALKINMA”

Kırsal alanlardaki yaşam kalitesini ve toplum refahını artırmak, yerel ekonomiyi güçlendirmek için kapsamlı bir strateji izleyeceğiz. Toplumsal dengeyi koruyacak, ekonomiye katkı sunacağız.

“YOLLAR YENİLENECEK”

Deprem felaketi sonrasında hasar gören yolların bakım ve onarım çalışmalarına hızlıca başlanacak. Trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde alternatif yollar yapılacak.

“EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ”

Bu proje ile deprem sonrası çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmaması için gönüllü öğretmenlerimizden destek alacak, başarılı öğrencilerimizi burs vermek isteyen gönüllülerle buluşturacağız.

“EKOLOJİK PARK”

 

Çocuklarımızı doğayı sevebilecekleri, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan,  interaktif oyun alanları ile tanıştıracağız. Bu park hem yetişkinlerin hem de çocuklarımızın keyifle zaman geçireceği bir alana dönüşecek.

“İSTİHDAM AĞI”

İş arayanlar ile işverenleri buluşturacağımız istihdam ağı ile yerel ekonominin güçlendirilmesine ve işsizlik sorununun azaltılmasına yardımcı olacağız.

“BİRİZ, BİRLİKTEYİZ VE HEP BERABER ANTAKYA’YI AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Proje Tanıtım Toplantısı’nda gerçekleştirilen videolu sunumun ardından konuşan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Ben Antakya’nın sokaklarında 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında yürüdüğümde bakıyorum 10 İl’in toplamından daha fazla yıkım Antakya’da oldu. O sokaklardan her geçtiğimde gözlerim doluyor, ağlıyorum. Bizim özellikle şu anda her zamankinden fazla çalışmaya, emek vermeye ve üretmeye ihtiyacımız var. Bizim yüreğimizde sevgiye, dostluğa, kardeşliğe yer var. Buradan Antakyalı hemşerilerime sesleniyorum. Kimse ümitsizliğe kapılmasın. Ümit biziz, biriz, birlikteyiz ve hep beraber Antakya ve Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu. 

GÜVERCİN UÇURDULAR

HBB Yerleşkesi Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen CHP’nin HBB ve ilçe belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantısında yapılan sunum ve konuşmaların ardından CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Nermin Yıldırım Kara, CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy ve eşi ile birlikte beraberinde bulunan 14 ilçe belediye başkan adayları tarafından güvercinler uçuruldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol