Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İskenderun-Topboğazı Ve Antakya Bağlantı Yolu Sözleşmesi Imzalandı

Yayınlanma Tarihi : 28.03.2024 19:49 Bu haber 273 defa okundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay'ın ulaşımına yeni bağlantı yollarının yapılacağını ve trafikteki yoğunluğu rahatlatacaklarının müjdesini verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
İskenderun-Topboğazı Ve Antakya Bağlantı Yolu Sözleşmesi Imzalandı

Deprem sonrası Hatay'da ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılara çözüm getiriliyor. Hatay'da gezi ve incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni bağlantı yolları ile Hatay'da ulaşımın rahatlayacağını söyledi.İskenderun-Topboğazı Ve Antakya Bağlantı Yolu Sözleşmesi Imzalandı

Bakan Uraloğlu, Hatay ziyaretinde yaptığı konuşmada, İskenderun ile Antakya arasındaki mevcut karayolunda yardım ve enkaz çalışmalarından dolayı trafik yoğunluğu arttığını belirterek, Antakya şehir merkezinin yeniden imar çalışmalarıyla bu yoğunluk katlanacak. Bu güzergahta trafik yoğunluğunu rahatlatmak adına 11 Mart’ta ihalesini gerçekleştirdiğimiz İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu sözleşmesinin imzaladık, yapımına da başlıyoruz” dedi. 

TOPBOĞAZI-ANTAKYA YOLU 6 ŞERİTLİ OLACAK

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında İskenderun-Topboğazı Otoyolu kesiminde toplam 19,2 kilometre uzunluğunda otoyol yapılacağını belirterek, “Otoyolumuzun Belen kesiminde 725 metrelik, Amanos Dağları kesiminde ise 7 bin 950 metrelik toplam uzunluğu 8 bin 675 metre olan 2 adet çift tüp tünel inşa edeceğiz. Topboğazı-Antakya Devlet Yolu kesiminde, 4 şeritli 24,5 kilometre uzunluğundaki devlet yolumuz, 6 şeritli bitümlü sıcak karışım kaplamalı devlet yoluna dönüştürülecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. Uraloğlu, Hatay deprem konutları ve yeni yerleşim yerlerinin de ulaşımını sağlayacak 76 kilometrelik bağlantı yollunun da yapımına devam ettiklerini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol