Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İşbirliği Protokolü imzalandı

Yayınlanma Tarihi : 25.06.2016 00:00 Bu haber 948 defa okundu

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Amerikan ve Türk Ticaret Odası arasında Protokolü imzalandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
İşbirliği Protokolü imzalandı

Protokolü Batı Amerikan ve Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Melih Özmen ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin imzalarken, Protokol Törenine Antakya Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (HATİAB) İbrahim Güder, HATİAB Hatay Şube Başkanı Mehmet Ali Yüksel, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Serdar Yılmaz Saraç ve Bülent Yüce katıldı.

İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞILACAK

İmzalanan Protokol kapsamında;Western American And Turkish Chamber of Commerce (Batı Amerikan ve Türk Ticaret Odası) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının, protokolün imzalanmasından  itibaren işbirliği içerisinde çalışacaklarını beyan ettiler.

PROTOKOLÜN MADDELERİ

İmzalanan işbirliği protokolünde yer alan maddeler ve karşılıklı yapılacak çalışmalar şöyle ifade edildi:

“Bu ortaklık Hatay(Antakya, Defne, Altınözü, Yayladağı ve Samandağ) ve Amerika Birleşik Devletleri’nin özellikle batı bölgesi arasındaki her türlü ekonomik, ticari ve kültürel alanlardaki işbirliğine dayanmaktadır.

Gerçekleştirilen bu hareketle, işbirliği içerisindeki iki kurum aşağıda belirtilen genel amaçlar doğrultusunda hareket edeceklerini belirtmektedirler.

Oda ve dernek üyeleri ve kapsadığı bölgeler arasında en yakın işbirliğini kurmak ve iki odanın sunduğu hizmetlerin ekonomik ilişkilerin gelişimine – ticaret, sanayi ve hizmet – karşılıklı olarak olabilecek en büyük katkıyı sağlamak.

Yeni teknoloji metotları ve yeniliklerin kullanımı, yatırımların teşviki, hizmetler, ulaşım, sanayi ve ticaretin tüm alanlarındaki mübadelelerin ve oda ve dernek faaliyetlerinin her yönünde teşvikinin artırılması

Bölgelerin çeşitli organizasyonları arasındaki iletişimin sağlanmasıyla ve özellikle turizmin gelişmesiyle kültürel ilişkilerin canlanması

Her iki taraf da karşılıklı ekonomik gelişmeler hakkında ticari ve ekonomik bilgilerin değişimini sağlayacak, aynı zamanda yatırımı teşvik etmek, piyasa araştırmaları yapmak ve piyasaları tanıtmak, ikili ticareti arttırmak, iki şehir arasında ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla kanunlar ve mevzuatlara dayalı ticari rehberler, bültenler ve medya arşivi, piyasa üzerine görüşler hakkında da bilgi alışverişinde bulunacaktır.

Her iki bölgedeki girişimciler arasında ortak yatırımların kurulmasını teşvik etmek için üretim, tarım, turizm, ticaret ve hizmet sektörleri gibi iki tarafın karşılıklı ilgi alanlarına giren konularda aracı ve düzenleyici olarak uygun projelerle ilgili bilgi değişimi, ticaret ve ikili yatırım alanında işbirliği geliştirilecektir.

Her iki taraf da ilişkilerin arttırılması ve özellikle teknik, endüstriyel ve ticari işbirliği alanında olası ortakların bulunması için her iki kurum da kendi bölgesinde bulunan organizasyonlar, girişimciler ve kuruluşları destekleyecektir.

Ticari, endüstriyel ve turizm çevreleri arasında kendilerini tanıtmak için ticari ve ekonomik kuruluşların katılacağı konferanslar, müzakereler ve seminerlerin düzenlenmesindeki işbirliğinin yanı sıra iki taraf ticari heyet ziyaretleri düzenleyebilecek, ticari fuarlar organize edecek, tanıtım kampanyaları ve ticaret haftaları organize edebilecektir.

Her iki taraf da kapasite kurulması, kalitenin artırılması, yeniden yapılandırma ve eğitim alanlarında tecrübe ve teknik bilgilerini paylaşacaklardır.

Her iki taraf da görüşme ve uzlaştırma yoluyla üyeleri arasında ticari işlemlerde ortaya çıkan herhangi bir anlaşmazlığın dostane bir şekilde çözümlenmesine katkıda bulunacaklardır.

Bu anlaşma tarafların üzerinde anlaşmaya vardıkları alanlarda herhangi bir üçüncü tarafla işbirliği kurmasına kati surette engel olmayacaktır.

Bu anlaşma her iki grup tarafından da değiştirilebilir. Değişikliği yapan taraf ortaya çıkan düzeltmeleri diğer tarafa yazılı olarak bildirecektir.

Anlaşma imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek ve taraflardan biri bu anlaşmayı feshetme isteğini yazılı olarak diğerine üç ay içinde önceden ihbar etmediği sürece anlaşma geçerliliğini koruyacaktır.

İki oda arasındaki kardeşlik, mevcut anlaşma ile alınan kararların hızlı bir şeklide uygulamaya geçirilmesi yoluyla etkin bir hale getirilmelidir. Anlaşma ile birlikte kararlaştırılan hususların hayata geçirilmesi ve pratik araçların tespiti hususlarında Başkanların ya da temsilcilerinin yapacağı toplantılar bu anlaşma ile belirlenecektir” konularında protokol imzalanmıştır.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol