Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İLİŞKİLER KKTCNİN UFKUNU GENİŞLETMİŞTİR

Yayınlanma Tarihi : 24.03.2016 00:00 Bu haber 879 defa okundu

KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti .

Paylaş Paylaş Paylaş
İLİŞKİLER KKTCNİN UFKUNU GENİŞLETMİŞTİR

Gerçekleşen ziyarette Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından makamda konuşan Bakan Atun, Hatay gibi binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirası içerisinde barındıran müstesna bir şehirde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek kabulünden dolayı Vali Topaca’ya teşekkür etti ve şunları kaydetti: “Bugüne kadar iki ülke arasında var olan sosyal, ekonomik, kültürel nitelikli ilişkiler Türkiye Cumhuriyetinin ve beraberinde KKTC’nin ufkunu genişletmiş ve ileriye taşımıştır” dedi.

VALİ TOPACA: KKTC İLE GÖNÜLBAĞIMIZ VAR

Konuk Bakanı kapıda karşılayan Vali Topaca ise KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun’u ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek “İki devletin kendi gücüyle, gayret, başarı ve enerjileriyle ortaya koydukları vizyon, asırlardır var olan anavatan-yavru vatan varlığımızın da ezelden ebede hüküm süreceğinin altını çizmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk halkı arasında tarihten gelen kardeşlik ve gönül bağı bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Ziyaretin anısına Vali Topaca tarafından Bakan’a, Hatay’ın Samandağ ilçesinde yetişen ve konunun uzmanları tarafından dünyanın en iyisi olarak kabul edilen kamışlarından yapılan ney hediye edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol