Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İkinci hançer geliyor

Yayınlanma Tarihi : 27.09.2016 00:00 Bu haber 7590 defa okundu

Antakya trafiğinin en işlek noktasında mevcut Mehmet Şah Vakıf İşhanı’nın, Alışveriş Merkezine (AVM) dönüştürüleceği yönündeki iddialar Antakyalıları ayağa kaldırdı.

Paylaş Paylaş Paylaş
İkinci hançer geliyor

Saray Caddesi ile İnönü Caddesi arasında kalan ve çok sayıda esnaf yanı sıra ofise ev sahipliği yapan binanın mülkiyeti bilindiği üzere Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün mülkiyeti kendisine ait olan binada ki kiracılarına tebligat gönderme hazırlığında olduğunu öğrenen işhanı sakinleri harekete geçti.

Üst üste toplantılar yaparak duruma tepki gösteren esnaf ve ofis sahipleri, Antakya’nın en işlek noktasına AVM yapmanın kentin trafik sorunu açısından cinayet olacağını söylediler.

Kent merkezinde mevcut bir başka AVM’ye dikkat çeken vatandaşlar, “Durum ortada. Trafik akışını nasıl olumsuz yönde etkilediğini hepimiz gördük ve şahit olduk. Kaldı ki bu bina tam da kent merkezinin ortasında. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerinin bu düşüncelerini yeniden gözden geçirmelerini bekliyoruz” dediler.

BU NASIL BİR ANLAYIŞTIR?

Duruma büyük tepki gösteren Antakyalılar ise Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bu düşüncesinin Antakya trafiğini baltalamak olacağına dikkati çekerek, “Ne yapılmaya çalışılıyor? Dünyanın her yerinde AVM gibi büyük merkezler kent dışında yapılır. Bu hem kentin trafiğini olumsuz yönde etkilememek için yapılır hem de küçük esnafı koruma adına yapılır. Biz de ise tam tersi yapılıyor. Şehrin tam da orta noktasına AVM fikri kime hizmet ediyor? Buna asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde tepki gösterdiler.

Kararın Hatay Valiliğinden döneceğine inandıklarını söyleyen vatandaşlar, projenin kabul edilemez olduğuna dikkat çektiler.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol